ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Mișcării pentru Tineret "64 de Comitate" plănuiau și alte atentate în afară de cel care urma să aibă loc cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Națională.

Conform DIICOT,  într-o altă acțiune teroristă ar fi urmat să arunce în aer rețeaua de transport a gazelor naturale din Ardeal.

"-Am zis că ar trebui acțiuni mai dure.

-În ceea ce privește harta de gaze dacă rușii închid… de fapt, ucrainenii, că prin Ucraina trece conducta dublă de gaze, conducta de tranzit… Una din ele a fost aruncată în aer. Dar cealaltă funcționa. Există două ca în caz că sunt probleme cu una, cealaltă e funcțională.

-Da, pentru că tot timpul există o conductă de siguranță. Dacă una se duce naibii, cealaltă…

-Trece pe lângă Târgu. Se vede și în Sânzieni, la Pasul Oituzului, în multe locuri.

-Szocs Zoltan: Ar trebui să o aruncăm în aer tocmai în ziua de Crăciun”

Discuția a avut loc între membrii grupării Mișcarea de Tineret „64 de Comitate" Transilvania, scrie stiripesurse.ro.

Beke Istvan și Zoltan Szocs sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în timpul manifestației de Ziua Națională a României, la Târgu Secuiesc. Ei au fost trimiși deja în judecată de procurorii DIICOT, dosarul urmând să fie judecat de Curtea de Apel București.

Zoltan Szocs este liderul grupării Mișcarea de Tineret „64 de Comitate" Transilvania, iar Beke Istvan este membru al acestei grupări. Ambii sunt în arest preventiv, procurorii propunând instanței menținerea măsurii preventive.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews