ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate cele peste 900 de plicuri care se vindeau cu denumirea de îngrășămint în magazinul ANAF din Târgu Jiu sunt droguri, arată analiza chimică realizată la un laborator de specialitate la cererea DIICOT.

Dintre ele, mai mult de jumătate sunt considerate droguri de mare risc.

Raportul de analiză solicitat de DIICOT după ridicarea pliculețelor din magazinul ANAF confirmă faptul că 600 dintre ele sunt droguri de mare risc, în timp ce celelalte 300 conțin substanțe psihoactive.

Pe aceste pliculețe scria îngrășământ natural și erau vândute în magazinul de produse confiscate cu 25 de bani plicul.

Drogurile provin dintr-o captură a procurorilor DIICOT din 2011 și lăsate în custodia vămii din Târgu-Jiu.

În 2016, o comisie format la nivelul acestei instituții a stabilit că sunt produse care pot fi valorificate prin magazinele ANAF, în fapt verificându-se doar valabilitatea produselor, nu și conținutul.

Imediat ce s-au pus în vânzare, procurorii DIICOT le-au confiscat, iar acum angajații de la Vamă și ANAF Târgu-Jiu sunt cercetați pentru punerea în circulație a drogurilor de mare risc.