ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Negru vorbește pe pagina sa de Facebook  despre participarea României și Moldovei în finala Eurovision 2018. Prezentatorul TV este de părere că dacă România ar fi participat la pachet cu Moldova cu aceeași melodie, „Europa ar fi aflat că undeva, pe continent, două țări vorbesc și cânta aceeași limba”, fiind  „șansa Unirii  de a apărea în prime-time european”. 

În timp ce România s-a oprit joi în semifinale, Moldova a reușit calificarea în ultima faza a competiției muzicale.

Prezentatorul TV oferă o explicație pentru acest fapt spânând că artiștii moldoveni au recunoaștere mondială în timp ce ai nostri au „doar freze și fițe”. Mai mult, Dan Negru declară că showbizul din Moldova dă dovadă de respect și modestie și oferă exemplul Valentinei Nafornita, prim solistă la Opera din Viena.

„Până la urmă tricolorul va fi în finală!
 
Pentru că de 11 ani prezint show-uri tv la Prime în Chișinău îi cunosc la fel de bine pe ai lor ca și pe ai noștri. Ai lor au recunoaștere mondială, de la O-Zone la Carla’s. Ai noștri au freze și fitze.

Și ai noștri vor sa-i facă pe ai lor sa se simtă ruda săracă de la țara.
 
La Chișinău mi-a fost rușine de multe ori cu fițele unora de la noi. 

Diferența stă în respect. Showbizul din Moldova îl are! Al nostru, nu există. 

Dacă România ar fi participat la pachet cu Moldova cu aceeași melodie, sâmbătă, Europa ar fi aflat că undeva, pe continent, două țari vorbesc și cânta aceeași limbă. 

După 100 de ani era șansa Unirii în prime-time european. Irosită! 
Ascultați-o pe moldoveanca Valentina Nafornita, noua fitză mondială în operă, prim solistă la Opera din Viena!
 
În viața de zi cu zi are modestia pe care n-o mai găsești niciunde pe aici...Noi și ei. Ai noștri, ai lor...”, este mesajul lui Dan Negru.