Dan Negru și Ovidiu Cuncea au fost doi dintre amfitrionii ceremoniei de deschidere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși 2018 de la Sibiu.

Cei doi au creat o atmosferă extrem de plăcută, nu de puține ori aceștia stârnind aplauze din partea celor câteva mii de persoane prezente la festivitatea de deschidere, mai ales atunci când au fost prezentate delegațiile țărilor participante.

La un moment dat, Ovidiu Cuncea a stârnit amuzamentul asistenței, după ce i-a încurcat pe consilierul ministrului educației naționale, Romeo Moșoiu, cu însuși purtătorul acelui portofoliu, Valentin Popa.

După discursul citit de Romeo Moșoiu, Ovidiu Cuncea a spus că speră ca vorbele sale să devină profetice și ca într-o zi, acesta chiar să devină Ministru al Învățământului. Apoi, Cuncea a spus că „poanta” i-a fost șoptită chiar de PF Daniel, Patriarhul României, moment în care l-a făcut și pe Întâistătătorul Bisericii Române să zâmbească. 

Ovidiu Cuncea a prezentat în stil propriu și discursul generalului Ghiță Bârsan. Înainte de a-i da cuvântul, acesta a strigat: „Armata e cu noi!”

Festivitatea s-a încheiat cu recitalurile oferite de: grupul vocal „Anatoly” din Brașov, corul copiilor din Parohia Irești-Vrancea, corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, corul de copii „Concertino” din Gura Râului, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic, Hanul cu Bragă, actori de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu și dansatori din cadrul Ansamblului Junii Sibiului.
 
Anul trecut, la Iași, amfitrionul evenimentului a fost cunoscutul om de radio, Daniel Buzdugan.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews