ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Negru și Ovidiu Cuncea au fost doi dintre amfitrionii ceremoniei de deschidere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși 2018 de la Sibiu.

Cei doi au creat o atmosferă extrem de plăcută, nu de puține ori aceștia stârnind aplauze din partea celor câteva mii de persoane prezente la festivitatea de deschidere, mai ales atunci când au fost prezentate delegațiile țărilor participante.

La un moment dat, Ovidiu Cuncea a stârnit amuzamentul asistenței, după ce i-a încurcat pe consilierul ministrului educației naționale, Romeo Moșoiu, cu însuși purtătorul acelui portofoliu, Valentin Popa.

După discursul citit de Romeo Moșoiu, Ovidiu Cuncea a spus că speră ca vorbele sale să devină profetice și ca într-o zi, acesta chiar să devină Ministru al Învățământului. Apoi, Cuncea a spus că „poanta” i-a fost șoptită chiar de PF Daniel, Patriarhul României, moment în care l-a făcut și pe Întâistătătorul Bisericii Române să zâmbească. 

Ovidiu Cuncea a prezentat în stil propriu și discursul generalului Ghiță Bârsan. Înainte de a-i da cuvântul, acesta a strigat: „Armata e cu noi!”

Festivitatea s-a încheiat cu recitalurile oferite de: grupul vocal „Anatoly” din Brașov, corul copiilor din Parohia Irești-Vrancea, corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, corul de copii „Concertino” din Gura Râului, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic, Hanul cu Bragă, actori de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu și dansatori din cadrul Ansamblului Junii Sibiului.
 
Anul trecut, la Iași, amfitrionul evenimentului a fost cunoscutul om de radio, Daniel Buzdugan.