Marți, 28 februarie, a avut loc evenimentul de lansare a volumului "Să fii român", de Dan Puric, la sediul central al Companiei de Librării București.
.
În discursul ținut cu acest prilej, actorul și scriitorul a afirmat că oamenii nu mai au repere, subliniind că există o "politică parșivă" de înstrăinare de valori.

"Este o politică foarte parșivă și perversă de minimalizare, de relativizare și de înstrăinare de toate valorile. Se spune că omul contemporan va fi omul european. Pe dedesubt există o Românie profundă, care se află în noi și noi suntem datori să o dăm celor din spatele nostru nu atât prin discuții, ci prin felul nostru de a fi", a afirmat Dan Puric, conform Agerpres.

El a susținut că oamenii nu mai au repere și că nu-și mai fac timp să sărbătorească personalități ca Avram Iancu sau evenimente precum Unirea Principatelor.

Puric a precizat că în volumul său nu este vorba despre politică, ci sunt prezentate interviuri acordate de el și povestioare despre identitate.

"Acum opt ani m-am apucat să scriu din disperare. Nu vorbea nimeni despre țara asta, despre agonia și despre nedreptatea prin care trece. Am scris această carte 'Să fii român' deoarece simt așa pe propria piele această agresare a identității, peste tot este un fel de spălare a creierelui și dorința aceasta de igienă sufletească de a nu-ți ascunde identitatea. Pe mine mă interesează mărturisirea de la suflet la suflet. Am simțit nevoia să declar anumite lucruri, altele să le mărturisesc într-un mod evident, pe toate fațetele. Cum mi-a spus mie o doamnă: Dumneavoastră scrieți cărți tobogan. Cartea este un strigăt, un strigăt de revenire", a încheiat scriitorul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews