ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Puric – actor, eseist, autor și regizor de teatru român, care a jucat în teatru, film și în spectacole de televiziune, a acordat un interviu pentru Mondo TV, în care a vorbit, printre altele, despre așteptările pe care le are de la tinerii români și de modul în care aceștia sunt manipulați.

În discursul său, Dan Puric a abordat și subiectul regalității după ce România și-a înmormântat ultimul Rege, pe Mihai I.

Acesta a mai precizat că tinerii sunt manipulați, iar „sciziunea aceasta a poporului român este o sciziune artificială”.

Potrivit maestrului, poporul român se află la răscruce. Pentru a fi scos din rătăcire, pentru a-și recăpăta demnitatea, poporul român trebuie să se întoarcă la ceea ce l-a ajutat să-și mențină ființa în viforul istoriei: credința. 

„A plecat regalitatea din țară, au plecat oameni de cultură, artiști. Întrebarea e cine mai rămâne? E o prostie să spui că fiecare neam își merită conducătorii pe care îi are. Ce, noi i-am vrut pe Petru Groza sau Gheorghiu Dej? Au fost impuși. Rușii l-au meritat pe Brejnev? Le-a fost impus. Ar trebui remarcat că după moartea acestor mari oameni, nu sunt oameni de calitate, dar iată că poporul, în esența lui, pe dedesubt, are o foarte mare calitate... E un fior în neamul acesta. Ar trebui ca cei care sunt acum la cârma țării să mediteze asupra acestui aspect și să vadă ce merită cu adevărat acest popor. Regalitatea nu e o formă de guvernământ, e o formă de normalitate. E cum a zis Părintele Rafael Noica: „Că Ortodoxia nu este o formă superioară de creștinism. Este creștinismul.” Disocierile acestea între republicani și monarhiști sunt forme de patologie socială. Noi am fost voievodali, no am fost cu ierarhie, am fost cu domnitor, noi am fost cu regele și lucrul acesta ar trebui să dea de gândit. Sciziunea aceasta a poporului român este o sciziune artificială. Anul care a trecut a fost unul greu, cumplit, iar anul care vine se pare că va fi devastator. Asistăm la o confuzie premeditată cu o precizie extraordinară.” a spus Dan Puric pentru Mondo TV.

Îndrăgitul artist a vorbit românilor, dorind să lămurească „strategia perfidă" pusă în aplicare împotriva ființei naționale, care se află în pericol „mai mult ca niciodată".

Puric a evidențiat necesitatea de a nu ne lepăda de însușirea noastră de creștin și de român, care ne definește și ne dă identitate, în ciuda presiunilor care se fac asupra acestui popor și a trădării lui din interior. 

„Lumea este disperată pentru că au ales prin vot un partid politic care trebuie să guverneze. S-a constatat că o mare parte este corupt. Țara asta este coruptă de zeci de ani. Cei care luptă împotriva corupției, ce program politic au? În spatele acestui iz revoluționar, ce se ascunde? Cei care sunt corupți, cel puțin nu se ating de Biserică, nu se ating de structura normală a acestui popor. Tineretul de la noi, care a fost confiscat, militează pentru ceva, fără să își dea seama că militează pentru distrugerea țării. În față le sunt date niște momeli. A apărut și profesiunea de protestatar, au apărut scenariști, teatrul s-a mutat în stradă. S-a conficat societatea civilă, s-a confiscat revolta, cea care era cel mai curat lucru al unui om, fiind condusă pe programe venite din afară. În spatele acestor tineri, cei care vor să pună ceva în loc pun distrugerea familiei, distrugerea Bisericii și acapararea totală a statului românesc. Este clar că noi suntem o colonie. Ei vor acum să distrugă structura.”, a mai spus maestrul.