ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maestrul Dan Puric a fost prezent la Iași, unde le-a vorbit tinerilor prezenți cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM) despre educație și iubire de neam.

Evenimentul a început la ora 18.00, în Grădina Palas, și a avut tema „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”.

„Am sentimentul că s-a făcut tot ce este neomenește posibil ca tineretul să nu mai aibă vibrație față de înălțimile sufletești ale propriului popor. Nu sunt ei vinovați. Este educația care a fost distrusă în ultimii 25-30 de ani, e vorba despre educația aceasta mondialistă care vine peste noi și au fost debranșați. Sufletele lor sunt frumoase, n-au cum să fie altfel. Numai că nu s-a mai dus din tată-n fiu, povestea, și-atunci importantă este vibrația, nu informația. 

N-au nevoie de date, de istorie, au nevoie de o memorie care să nu băltească în trecut, ci care să le dea puterea să ordoneze prezentul acesta atât de haotic.

Au o treabă de făcut: să înalțe România, să o ridice din marasmul în care este, să înalțe omenirea din marasmul în care este. Poporul român nu are numai o dimensiune de supraviețuitor, trebuie să se legitimeze cu menirea. Și menirea asta nu face parte dintr-un orgoliu de supraom sau de spațiu vital, așa cum a fost la alții, sau de comunism sau de globalizare sau de Uniunea Europeană. Menirea lui este un dat hristic: față de semenul lui.
 
Un puști de 14-15 ani, dacă realizează că are încredere în neamul acesta în care trăiește, atunci e de-ajuns. Nu fudulie, ci sfântă încredere”, a spus Dan Puric pentru Doxologia.ro, siteul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.