ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină „groapa de gunoi a Europei".

„În timp ce liderii statelor Grupului de la Vișegrad, Slovacia, Cehia, Ungaria și Polonia, au depus numeroase eforturi care să ateste faptul că anumiți producători comercializează în statele din Europa de Est alimente cu o calitate inferioară față de alimentele comercializate în Europa de Vest și vor dezbate zilele viitoare această problemă cu reprezentanții Comisiei Europene, în România acest subiect nu mai reprezintă, din păcate, o prioritate pentru Guvernul PSD", a afirmat Buda pe pagina de Facebook a PNL.

El a spus că ministrul Agriculturii ignoră această problemă. „Ministrul Agriculturii, precum și alți oficiali care ar trebui să fie implicați în acest proces de evaluare, preferă doar să anunțe ca „vom face, vom drege", sfidând în continuare și manifestând un dispreț profund față de toți cetățenii români cărora li se interzice dreptul de a cunoaște ce consumă și dacă sunt sau nu cetățeni de mâna a doua în UE", a mai afirmat Buda.

Europarlamentarul îi cere premierului și ministrului Agriculturii să se implice în demersurile țărilor grupului de la Vișegrad.

„Le solicit public premierului României, domnului Mihai Tudose, și ministrului Agriculturii, domnului Petre Daea, să își unească eforturile cu cei din grupul de la Vișegrad în această problemă extrem de spinoasă și să facă demersurile care se impun la Comisia Europeană în vederea modificării legislației existente, astfel încât să se evite standardele duble de calitate. În lipsa oricăror eforturi în acest sens, actualul Guvern acceptă ca România să devină groapa de gunoi a Europei cu consecințe incomensurabile asupra vieții cetățenilor români, dar și asupra industriei alimentare și a fermierilor din România care au parte de o concurență profund neloială!", conchide Daniel Buda.