ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că Black Cube nu ar fi venit în România, dacă nu ar fi avut un foarte clar aviz formal din partea unei instituții a statului român.

„Din cât știu eu, și din dosar, dar și din modul de lucru al acestor companii: Black Cube nu ar fi venit în România, dacă nu ar fi avut un foarte clar aviz formal din partea unei instituții a statului român. Asta v-o garantez. Nicio astfel de societate nu ar fi făcut acest gen de activități, ca proxi, intermediar pentru X, Y. (...) Conform documentelor DIICOT, care au fost făcute și publice și prin comunicate de presă - că suntem foarte buni la comunicate de presă, mai greu la făcut dosare; că stăm în acest dosar, după cum știți, din aprilie 2016 - acuzația este că în spatele meu s-ar fi aflat oameni politici, oameni de afaceri și instituții ale statului român. Așa cum vedeți, în spatele meu nu e nimeni, nici azi, nici în acel dosar. Iar despre instituțiile statului român care au stat în spatele meu, eu sper că nu se referă la Garda de Mediu sau la Protecția Consumatorilor. Tocmai de aceea, întrebați DIICOT, foarte clar: 'Ați făcut următorul comunicat, ce aveți de comentat, cum evoluează dosarul?'", a spus el, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Dragomir a susținut că în activitatea sa nu a folosit și nu folosește companii sau intermediari.

„Nu voi discuta lucruri din interiorul dosarului, pentru că se află în fază nepublică și nu avem voie, potrivit legii. Acei care mă cunosc - și cei din cadrul SRI cu care am lucrat, și nu sunt puțini, și din România, și din exterior - știu un lucru și știu cum am activat eu în slujba războiului anti-terorist. În războiul anti-terorist, nu folosești proxi și nu folosești intermediari. Eu, dacă am o luptă cu cineva, și am venit azi în fața dvs., nu aveam nevoie de nicio companie, nici Black Cube, nici White Cube, să o folosesc în lupta mea cu acest sistem. Eu, așa cum vedeți, vin astăzi deschis, în fața dvs și vă spun: 'Asta vreau să fac cu acești oameni și vă chem alături de mine. Nu aveam nevoie de nicio companie'", a arătat fostul ofițer SRI în cadrul conferinței de presă.
 
În acest moment în România există opt structuri specializate care efectuează interceptări, acestea solicitând și obținând mandate de siguranță națională, a declarat, duminică, fostul ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), Daniel Dragomir.

Daniel Dragomir a declarat că, în acest moment, în România există opt structuri specializate care fac interceptări.

„( Sunt) toate serviciile de informații, care sunt șase, DNA, care are o structură proprie, și se adaugă o structură specializată în cadrul IGPR, care face astfel de activități și pentru DIICOT și pentru parchet. (Cele șase servicii sunt - n.r. ) SPP, SRI, SIE, serviciul de informații al Armatei, serviciul de informații al Ministerului de Interne și o structură specializată în cadrul Ministerului Justiției, despre care văd că nimeni nu prea spune multe. Deci, sunt șase structuri specializate. Toate aceste structuri solicită - și îmi asum lucrul acesta -, obțin și lucrează cu mandate de siguranță națională", a declarat Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI a mai precizat că le-a spus membrilor Comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului Român de Informații despre foarte mulți români care ar fi fost ascultați pe o perioadă de cinci ani, pe mandate de siguranță națională pentru prevenirea și combaterea terorismului.

„Comparați numărul de mandate de siguranță națională din România cu cele din SUA sau față de Marea Britanie, țară în care serviciile de informații chiar se confruntă cu o amenințare teroristă majoră, zilnică", a mai spus Dragomir.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a lansat, duminică, platforma civică România 3.0, cu ajutorul căreia își propune crearea unor strategii prin care România să-și poată redobândi demnitatea națională. Printre direcțiile indicate de platforma România 3.0 se numără ideea de a avea o Constituție a clarității și a echilibrului între puteri, nevoia ca serviciile secrete să fie subordonate autorităților legitime ale poporului român, dar și o justiție care să facă dreptate tuturor românilor.