Inițiativa România 3.0 se pronunță ferm pentru apărarea „valorilor creștine ale poporului român” și susține necondiționat „demersul de modificare a articolului 48 alineatul 1 din Constituția României în sensul definirii căsătoriei (fundamentul familiei) ca uniunea liber consimțită dintre bărbat și femeie, demers inițiat de Coaliția pentru Familie și sprijinit de semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot”, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

De asemenea, documentul precizează că există presiuni asupra „factorului politic autohton pentru ca procedura de revizuire a art. 48 din Constituție să fie blocată”.

„Suntem la curent cu presiunile informale la care ambasadele unor state supun factorul politic autohton pentru ca procedura de revizuire a art. 48 din Constituție să fie blocată. Considerăm acest fapt ca fiind o imixtiune intolerabilă, neprevăzută în niciun tratat internațional la care România ori statele reprezentate de acești ambasadori sunt parte, în afacerile interne ale țării noastre.

În fapt, vorbim de un act de agresiune asupra suveranității poporului român, un act care trebuie respins de toate forțele politice reprezentate în Parlament prin votul românilor”, se arată în comunicat.

Inițiativa România 3.0 „cere tuturor partidelor politice parlamentare să reia de urgență dezbaterea inițiativei de revizuire constituțională în Senat, astfel încât Referendumul cerut de români să poată avea loc până la finalul actualei sesiuni parlamentare, adică luna iunie a acestui an”.

La finalul săptămânii trecute, regizorul Iulian Capsali, artistul Paul Hitter, dar și medicul Răzvan Constantinescu de la Iași s-au alăturat proiectului civic al colonelului (r) Daniel Dragomir. 

Iată comunicatul integral:
 
Inițiativa România 3.0 se pronunță ferm pentru apărarea valorilor morale creștine ale poporului român. Pe acest temei, susținem necondiționat demersul de modificare a articolului 48 alineatul 1 din Constituția României în sensul definirii căsătoriei (fundamentul familiei) ca uniunea liber consimțită dintre bărbat și femeie, demers inițiat de Coaliția pentru Familie și sprijinit de semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot.

Totodată, cerem europarlamentarilor români să semneze scrisoarea în sprijinul organizării Referendumului din România, care circulă în Parlamentul European și este semnată deja de mulți europarlamentari, mai puțin de cei trimiși să reprezinte la Bruxelles dezideratele cetățenilor români.

Suntem la curent cu presiunile informale la care ambasadele unor state supun factorul politic autohton pentru ca procedura de revizuire a art. 48 din Constituție să fie blocată. Considerăm acest fapt ca fiind o imixtiune intolerabilă, neprevăzută în niciun tratat internațional la care România ori statele reprezentate de acești ambasadori sunt parte, în afacerile interne ale țării noastre.

În fapt, vorbim de un act de agresiune asupra suveranității poporului român, un act care trebuie respins de toate forțele politice reprezentate în Parlament prin votul românilor.

Curtea Constituțională a respins deja, pe data de 1 februarie a.c., sesizarea PNL privitoare la modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea referendumului. Legea va ajunge foarte curând pe masa Președintelui României, spre promulgare sau trimitere la reexaminare.

Întrucât nu mai există niciun motiv de natură legală, după verdictul CCR, ca Președintele să tergiverseze promulgarea legii, chiar dacă s-a exprimat public împotriva Referendumului, sperăm ca acesta să respecte voința legitimă a poporului.

După promulgare, nu va mai exista niciun impediment pentru ca Senatul să treacă la vot pe legea de revizuire a Constituției cu privire la definiția căsătoriei, ultimul pas inaintea declanșării Referendumului.

În consecință, inițiativa România 3.0. cere tuturor partidelor politice parlamentare să reia de urgență dezbaterea inițiativei de revizuire constituțională în Senat, astfel încât Referendumul cerut de români să poată avea loc până la finalul actualei sesiuni parlamentare, adică luna iunie a acestui an.

Românii au dreptul legitim ca să se pronunțe prin vot, în cadrul unui referendum, asupra modului în care Legea Fundamentală va defini Căsătoria, anume ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Președintele Inițiativei România 3.0,

Daniel DragomirDragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews