ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa România 3.0 se pronunță ferm pentru apărarea „valorilor creștine ale poporului român” și susține necondiționat „demersul de modificare a articolului 48 alineatul 1 din Constituția României în sensul definirii căsătoriei (fundamentul familiei) ca uniunea liber consimțită dintre bărbat și femeie, demers inițiat de Coaliția pentru Familie și sprijinit de semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot”, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

De asemenea, documentul precizează că există presiuni asupra „factorului politic autohton pentru ca procedura de revizuire a art. 48 din Constituție să fie blocată”.

„Suntem la curent cu presiunile informale la care ambasadele unor state supun factorul politic autohton pentru ca procedura de revizuire a art. 48 din Constituție să fie blocată. Considerăm acest fapt ca fiind o imixtiune intolerabilă, neprevăzută în niciun tratat internațional la care România ori statele reprezentate de acești ambasadori sunt parte, în afacerile interne ale țării noastre.

În fapt, vorbim de un act de agresiune asupra suveranității poporului român, un act care trebuie respins de toate forțele politice reprezentate în Parlament prin votul românilor”, se arată în comunicat.

Inițiativa România 3.0 „cere tuturor partidelor politice parlamentare să reia de urgență dezbaterea inițiativei de revizuire constituțională în Senat, astfel încât Referendumul cerut de români să poată avea loc până la finalul actualei sesiuni parlamentare, adică luna iunie a acestui an”.

La finalul săptămânii trecute, regizorul Iulian Capsali, artistul Paul Hitter, dar și medicul Răzvan Constantinescu de la Iași s-au alăturat proiectului civic al colonelului (r) Daniel Dragomir. 

Iată comunicatul integral:
 
Inițiativa România 3.0 se pronunță ferm pentru apărarea valorilor morale creștine ale poporului român. Pe acest temei, susținem necondiționat demersul de modificare a articolului 48 alineatul 1 din Constituția României în sensul definirii căsătoriei (fundamentul familiei) ca uniunea liber consimțită dintre bărbat și femeie, demers inițiat de Coaliția pentru Familie și sprijinit de semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot.

Totodată, cerem europarlamentarilor români să semneze scrisoarea în sprijinul organizării Referendumului din România, care circulă în Parlamentul European și este semnată deja de mulți europarlamentari, mai puțin de cei trimiși să reprezinte la Bruxelles dezideratele cetățenilor români.

Suntem la curent cu presiunile informale la care ambasadele unor state supun factorul politic autohton pentru ca procedura de revizuire a art. 48 din Constituție să fie blocată. Considerăm acest fapt ca fiind o imixtiune intolerabilă, neprevăzută în niciun tratat internațional la care România ori statele reprezentate de acești ambasadori sunt parte, în afacerile interne ale țării noastre.

În fapt, vorbim de un act de agresiune asupra suveranității poporului român, un act care trebuie respins de toate forțele politice reprezentate în Parlament prin votul românilor.

Curtea Constituțională a respins deja, pe data de 1 februarie a.c., sesizarea PNL privitoare la modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea referendumului. Legea va ajunge foarte curând pe masa Președintelui României, spre promulgare sau trimitere la reexaminare.

Întrucât nu mai există niciun motiv de natură legală, după verdictul CCR, ca Președintele să tergiverseze promulgarea legii, chiar dacă s-a exprimat public împotriva Referendumului, sperăm ca acesta să respecte voința legitimă a poporului.

După promulgare, nu va mai exista niciun impediment pentru ca Senatul să treacă la vot pe legea de revizuire a Constituției cu privire la definiția căsătoriei, ultimul pas inaintea declanșării Referendumului.

În consecință, inițiativa România 3.0. cere tuturor partidelor politice parlamentare să reia de urgență dezbaterea inițiativei de revizuire constituțională în Senat, astfel încât Referendumul cerut de români să poată avea loc până la finalul actualei sesiuni parlamentare, adică luna iunie a acestui an.

Românii au dreptul legitim ca să se pronunțe prin vot, în cadrul unui referendum, asupra modului în care Legea Fundamentală va defini Căsătoria, anume ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Președintele Inițiativei România 3.0,

Daniel Dragomir