ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valorile ortodoxe sunt atacate în fiecare zi, însă credința îi face pe oameni să meargă mai departe fără a băga în seamă această ofensivă a Occidentului.

Deputatul Daniel Gheorghe a vorbit despre acest subiect extrem de sensibil și le transmite un mesaj celor care confundă Ortodoxia cu Rusia, dând o conotație geopolitică unei credințe care aparține universalității.

Acesta mai precicează că „lumea ortodoxă este complexă și deschisă spre aspirații care trec dincolo de interese sectare ori regionale”.

„Ortodoxia face parte din universalitate și asupra sa nu are tutelă nicio țară anume. Lumea ortodoxă este complexă și deschisă spre aspirații care trec dincolo de interese sectare ori regionale. De aceea, cred că cel mai mare rău îl fac ortodoxiei astăzi cei care încearcă să îi dea conotație geopolitică. Așadar, când te gândești la ortodoxie ideal ar fi să mergi cu gândul spre Sinodul Ecumenic de la Niceea și nu spre zidurile Kremlinului!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

 

Ortodoxia face parte din universalitate și asupra sa nu are tutelă nicio țară anume. Lumea ortodoxă este complexă și...

Posted by Daniel Gheorghe on Friday, November 4, 2016

A fost Vladimir Putin "uns" drept protector al ortodoxiei în Sfântul Munte Athos la finalul săptămânii? Comentariul teologului Laurențiu Dumitru asupra gestului ignorat de mass-media