ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie a strâns peste trei milioane de semnături din partea românilor, care au fost depuse la Parlament în încercarea de a obține organizarea unui referendum pentru modificarea articolul 48 alin. 1 din Constituție.

Deputatul Daniel Gheorghe a răspuns atacurilor venite în ultima vreme asupra acestui demers pe care majoritatea românilor și-l dorește implementat cât mai repede.

Acesta a precizat că „în spatele celor 3.000.000 de semnături se găsesc cel puțin de 5 ori mai mulți români care susțin Familia și valorile tradiționale românești”, iar printre semnatari se găsesc „liberali, socialiști, conservatori, naționaliști, ecologiști ori apolitici, oameni de toate confesiunile, de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale”.

„Văd că prin mediile marxismului cultural și ale falsei "drepte" politice se acreditează ideea că demersul Coaliției pentru Familie privind modificarea Constituției este unul izolat, sectar din perspectiva unui asa zis "ultra-nationalism", când în fapt conservatorismul este altceva decât naționalismul, cât și venit de undeva dintr-o periferie retrograda și asa zis înapoiata. Nimic mai fals! În spatele celor 3.000.000 de semnături se găsesc cel puțin de 5 ori mai mulți români care susțin Familia și valorile tradiționale românești. Printre semnatari suntem liberali, socialiști, conservatori, naționaliști, ecologiști ori apolitici, suntem oameni de toate confesiunile, de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale, suntem România care nu dorește să se piardă pe sine!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe Facebook.    


Văd că prin mediile marxismului cultural și ale falsei "drepte" politice se acreditează ideea că demersul Coaliției...

Posted by Daniel Gheorghe on Thursday, October 6, 2016
Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare o dată cu alegerile parlamentare din toamnă.
 
„Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției", se arată într-un comunicat.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

„Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori", se mai precizează în comunicat.