ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul legii de revizuire a Constituției României, act normativ inițiat prin semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot, merge mai departe.

În ultima perioadă au apărut mai multe atacuri împotriva acestui demers al Coaliției pentru Familie.

Deputatul Daniel Gheorghe a precizat că „atacul la adresa Bisericii este parte a unei strategii oculte care vizează lichidarea creștinismului peste tot în lume și înlocuirea sa cu o ideologie pozitivistă, așa zis „progresistă" și materialist-atee în care sunt negate dreptul la viață și dreptul la libertate”.

În continuare, acesta a mai precizat că „instigarea la ură, minciuna și pervertirea realității rămân armele predilecte ale adepților oricărei forme de gândire totalitară”.

„Îmi este tot mai evident că, prin susținerea Referendumului pentru Familie, Biserica Ortodoxă Română a zgândărit cuibul de viespi al conservelor totalitar-bolșevice păstrate în umbră în ultimii 27 de ani. Atacul la adresa Bisericii este parte a unei strategii oculte care vizează lichidarea creștinismului peste tot în lume și înlocuirea sa cu o ideologie pozitivistă, așa zis „progresistă" și materialist-atee în care sunt negate dreptul la viață și dreptul la libertate. Această impresie mi-a fost întărită citind mai devreme pe un site niște elucubrații la adresa PS Sebastian, unul dintre cei mai conservatori, decenți și verticali episcopi ai BOR din ultima vreme. 

Instigarea la ură, minciuna și pervertirea realității rămân armele predilecte ale adepților oricărei forme de gândire totalitară. Relativizarea valorilor fundamentale ale familiei și moralei publice reprezintă un atentat la adresa siguranței naționale și o punere sub semnul întrebării a viitorului acestui popor. Să stăm drepți alături de Biserica Ortodoxă și de toate cultele religioase din România, care în aceste vremuri tulburi în care întunericul este considerat a fi lumină, rezistă în fața atacului frontal la adresa valorilor civilizației ultimilor 2000 de ani întemeiate pe Scriptura, libertate și demnitatea omului! Cu Dumnezeu înainte!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Proiectul de lege prevede modificarea articolului 48(1) din Constituția României, în sensul în care din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” , se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”