ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar în primele trei luni ale acestui an, prin frontiera de vest au încercat să intre ilegal 90 de străini. Anul trecut au fost în total 25. Sirieni sau irakieni plătesc chiar și 1.000 de euro călăuzelor sârbe care îi ajută să își croiască ilegal drum prin România spre o viață mai bună. 

După ridicarea gardului între Serbia și Ungaria, nu e lună în care refugiații să nu forțeze frontiera de vest.

„În primele 3 luni ale acestui an polițiștii de frontieră timișeni au depistat în timp ce încercau să intre ilegal în România 90 de cetățeni srăini. Anul trecut au fost depistați în zona de competență 25 de cetățeni străini”, spune Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliției de de Frontieră Timișoara.

„Polițiștii spun că cei mai mulți migranți încearcă să intre ilegal în România prin zona punctului de trecere a frontierei de la Lunga. De aici ar trebui să străbată 60 de kilometri până la Beba Veche, iar de acolo să treacă în Ungaria”, 

Planul e bine pus la punct cu ajutorul unor călăuze din Serbia. De curând, polițiștii l-au reținut pe unul din membrii rețelei.

„Cetățeanul sârb avea rolul de călăuză a migranților, iar aceștia au declarat că s-au cunoscut în Belgrad, unde au oferit 1.000 de euro de persoană unui alt cetățean sârb pentru a-i sprijini să ajungă în Germania”, spune Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliției de de Frontieră Timișoara, potrivit digi24.ro.

Bărbatul va trebui acum să răspundă întrebărilor anchetatorilor.