De ce nu am putea să credem că George Becali e sincer în credinţa lui?

Eu chiar am încredere în creştinul George Becali- cred că este un om sincer, cu o credinţă simplă, dar clară şi fermă.
E un om needucat, de acord. E un om cu accese de violenţă verbală- unii ar spune că şi fizică. În acelaşi timp este foarte arogant şi deloc smerit. A făcut afaceri necinstite.

Dar pe de altă parte este un om care chiar a cheltuit o avere (la propriu, nu la figurat) ca să ajute oameni, ca să construiască biserici, să ajute cum poate lucrarea lui Dumnezeu.
E un om care a fost condamnat pe nedrept- căci nu e dreptate aia să primeşti închisoare pentru că ţi-ai recuperat maşina de la hoţi şi apoi le-ai ţinut o predică, le-ai dat bani de buzunar şi ai dat drumul borfaşilor respectivi.
Nu poţi să fii condamnat pentru că ai vrut să stimulezi financiar o echipă de fotbal….să câştige (sorry, e la mintea cocoşului).
Cât despre afacerea cu terenurile- eu tot mă întreb cum de a luat o pedeapsă mai aspră decât corupţii din minister ;)

Esenţa creştinismului este capacitatea păcătosului de a se ridica. Aş merge mai departe, este despre capacitatea păcătosului de a cădea de un infinit de ori şi de a se ridica de un infinit plus unu ori.
Bisericile sunt spitaluri de păcătoşi, nu muzee de sfinţi, spunea cineva.

Cât despre creştinii care strâmbă din nas în faţa lui Becali, că e prost, le aduc aminte că bună parte din sfinţii din calendar erau de o simplitate intelectuală care o bătea pe a lui George Becali.
Hoţ? Îi desfid să nu îl cinstească pe sfântul Efrem Sirul sau pe sfântul Moise Arapul, care fuseseră hoţ de vaci, respectiv tâlhar la drumul mare, înainte să vină la pocăinţă.

Cred că fariseismul e un păcat. Prostia e doar un defect.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews