ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ce nu am putea să credem că George Becali e sincer în credinţa lui?

Eu chiar am încredere în creştinul George Becali- cred că este un om sincer, cu o credinţă simplă, dar clară şi fermă.
E un om needucat, de acord. E un om cu accese de violenţă verbală- unii ar spune că şi fizică. În acelaşi timp este foarte arogant şi deloc smerit. A făcut afaceri necinstite.

Dar pe de altă parte este un om care chiar a cheltuit o avere (la propriu, nu la figurat) ca să ajute oameni, ca să construiască biserici, să ajute cum poate lucrarea lui Dumnezeu.
E un om care a fost condamnat pe nedrept- căci nu e dreptate aia să primeşti închisoare pentru că ţi-ai recuperat maşina de la hoţi şi apoi le-ai ţinut o predică, le-ai dat bani de buzunar şi ai dat drumul borfaşilor respectivi.
Nu poţi să fii condamnat pentru că ai vrut să stimulezi financiar o echipă de fotbal….să câştige (sorry, e la mintea cocoşului).
Cât despre afacerea cu terenurile- eu tot mă întreb cum de a luat o pedeapsă mai aspră decât corupţii din minister ;)

Esenţa creştinismului este capacitatea păcătosului de a se ridica. Aş merge mai departe, este despre capacitatea păcătosului de a cădea de un infinit de ori şi de a se ridica de un infinit plus unu ori.
Bisericile sunt spitaluri de păcătoşi, nu muzee de sfinţi, spunea cineva.

Cât despre creştinii care strâmbă din nas în faţa lui Becali, că e prost, le aduc aminte că bună parte din sfinţii din calendar erau de o simplitate intelectuală care o bătea pe a lui George Becali.
Hoţ? Îi desfid să nu îl cinstească pe sfântul Efrem Sirul sau pe sfântul Moise Arapul, care fuseseră hoţ de vaci, respectiv tâlhar la drumul mare, înainte să vină la pocăinţă.

Cred că fariseismul e un păcat. Prostia e doar un defect.