ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


#EXIST nu este o organizație non-guvernamentală generatoare de conflicte și nici o mișcare dirijată politic. Este un slogan folosit în mediul on-line nu pentru a-i ironiza pe cei care poartă insigne și pancarte pe care scrie #REZIST, ci pentru a atrage atenția că în România nu numai lupta împotriva corupției este importantă ci și lupta pentru viață. 
Din păcate, cei mai mulți dintre protestatarii din Piața Victoriei, urmând îndemnul USR, interfața politică nerecunoscută ca atare a Mișcării #REZIST, nu au luat parte la Marșul organizat de către Asociația „Studenți pentru Viață”.
 
Motivul nu este greu de înțeles. Potrivit unei anumite ideologii pe care adepții acestei mișcări de sorginte neo-marxistă importate din America o împărtășesc, lupta pentru viață se rezumă la lupta pentru drepturile omului născut, nicidecum ale celui ne-născut. Acesta din urmă nici nu există, în opinia lor, ca persoană și ca atare întreruperea de sarcină nu numai că nu constituie o crimă dar face parte din categoria drepturilor femeii. Ori tocmai aceste „drepturi”, printre care se numără și acela de a te căsători cu o persoană de același sex, sunt încălcate de organizațiile pro-life din lumea laică dar mai ales de Biserica Ortodoxă Română căreia i se reproșează amestecul în viața socială și în cea privată. De aici și atacurile furibunde din mediul on-line la adresa unor clerici de rang înalt care le-ar fi impus, chipurile, preoților și credincioșilor să participe la marșurile anti-avort, atacuri dublate de lozinci pornografice postate nu numai pe paginile de Facebook, ci de-a dreptul pe caldarâm ori pe zidurile clădirilor. 

Obiectiv vorbind nu Mișcarea #REZIST, în ansamblul ei, este responsabilă de astfel de obscenități, ci doar anumiți indivizi lipsiți de bun simț. Cu toate acestea un lucru rămâne limpede. #REZIST nu înseamnă #EXIST. Și nici invers.