ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conștienți de faptul că Biserica este spital duhovnicesc și azil pentru suflet, oamenii Bisericii din toate timpurile și-au îndreptat misiunea socială și către îngrijirea bolnavilor, ajutorarea săracilor, zidirea sufletească a tinerilor, după modelul viu dat de Mântuitorul Iisus Hristos. Astfel, primele așezăminte medicale și școlare au apărut în istorie în preajma bisericilor și a mănăstirilor, prin purtarea de grijă a ierarhilor, a preoților și a credincioșilor.
 
Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este un locaș de cult aflat în apropierea șantierului Catedralei Naționale, o biserică mică și activă, care de ani de zile însoțește slujirea cultică prin cea misionară, urmând regula „Ora et labora!” (Roagă-te și muncește).

Una dintre cele mai recente acțiuni ale voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului s-a îndreptat către nevoile aproapelui de departe, din afara Capitalei. Astfel, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a primit 15 aparate de aerosoli și 4 frigidere, în valoare de 5000 de lei, anunță coordonatoarea voluntarilor, Alina Jiga Scurtu, citată de agenția de știri Basilica. Frigiderele au ajuns la destinație joi, 21 februarie 2019, iar aparatele de aerosoli, cu o săptămână înainte.

Inițiativa filantropică a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului s-a desfășurat sub îndrumarea preotului duhovnic al lăcașului, arhimandritul Ciprian Grădinaru, având binecuvântarea P.F. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.