ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima şedinţă  a Consiliului Municipal Carei în noua clădire renovată, unde s-a mutat Primăria Carei, a avut loc în data de 4 noiembrie 2014.

De atunci şi până la data de 29 mai 2015, când a avut loc ultima dintre şedintele CL Carei, în sala de şedinte a Consiliului Municipal Carei nu este  arborat  nici un însemn al  statului naţional român din care face parte şi Careiul, conform buletindecarei.ro.

Primăria municipiului Carei face parte din statul naţional numit România, chiar dacă are primar şi viceprimar de la formaţiunea UDMR.  În momentul în care au candidat, cei doi edili se presupune că aveau cunoştinţă despre faptul că ne aflăm pe teritoriul statului român şi că acest fapt presupune  respectarea legilor acestui stat, la fel cum se procedează în oricare alt stat din lumea civilizată.

Chiar dacă primarul are doi consilieri personali cu rolul de a-şi îndruma şeful pe calea legală, plătiţi din bani publici, de profesie jurnalişti, redactori la presa de limbă maghiară, conform actualelor legi din România, arborarea însemnelor statului român este obligatorie în institutiile statului de unde angajaţii primăriei îşi primesc salariul.

Primăria Carei recidivează la capitolul uitarea arborării însemnelor statului român. Nici pe clădirea Centrului Social din subordinea Primăriei Carei nu a fost  arborat drapelul României decât în ianuarie 2015, după semnalările Buletin de Carei, deşi recepţia a fost semnată în luna septembrie 2014.