ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele zile au fost anunțate decese subite în rândul unor persoane relativ tinere, între 46 și 60 de ani, din România, din instituții ale statului:

Săptămâna trecută, pe 7 februarie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad anunțainginerul Jenica Lucica Vuia a încetat din viață la doar 60 de ani.
 
„Cu nemărginită durere, anunțăm plecarea prematură la cele veșnice a colegei noastre, ing. Vuia Jenica-Lucica în vârstă de 60 de ani. Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină!", au scris cei de la DSVSA Arad pe pagina de Facebook.

Doar două zile mai târziu, pe 9 februarie, un deces fulgerător a fost anunțat de Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud. Colectivul Casei Județene a scris că „își exprimă regretul pentru fulgerătoarea dispariție, la doar 47 de ani, a colegei Nicoleta Modoran, Șef Serviciu Stabiliri Prestații. Rămâne în amintirea colegilor și a celor ce au cunoscut-o ca un Om adevărat, o bună colegă, un profesionist desăvârșit. Bunul Dumnezeu să o așeze în rândul drepților, iar copilului, soțului și întregii familii să le dea mângâiere!”

Un alt deces fulgerător al unei persoane tinere a fost anunțat pe 12 februarie de Inspectoratul Județean de Poliție Iași, care a precizat că „își exprimă profundul regret cauzat de stingerea fulgerătoare a agentului șef principal de poliție, Puțanu Adrian Constantin, în vârsta de 46 de ani, ajutor șef la Postul de Poliție Tomești.”

De asemenea, pe 11 februarie, Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița a anunțat că „unul dintre cei mai îndrăgiți medici de pe Ambulanță, profesionist și extrem de implicat, dr. Ruxandra Chealfă, a decedat la doar 46 de ani”. Pagina de Facebook „Moarte subită” a anunțat că „a murit din cauza unei boli grele, nu știm cât de îndelungată”. Colegii și prietenii cu care a împărțit urgențele, turele și sacrificiile au transmis: „Cu adâncă durere în suflet, exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei doamnei Dr. Chealfă Ruxandra. Acesta s-ar ridicat la cer după o grea suferință! Vă suntem veșnic recunoscători pentru implicarea și profesionalismul de care ați dat dovadă, doamna doctor! Dumnezeu să vă odihnească sufletul în pace și liniște!”, au transmis un mesaj de condoleanțe Serviciul de Ambulanță Dâmbovița.

Pe 14 februarie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani a anunțat că „încă un pompier s-a alăturat armatei din cer.... Plt. adj. șef (r) Laurențiu Condrea s-a stins, fulgerător, la 56 de ani, lăsând în urmă un mare gol. Vestea că a plecat departe de comunitatea asupra căreia a vegheat, dar aproape de Dumnezeu, ne-a întristat profund. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei sale să îi dea alinare și putere! Drum lin, dragul nostru camarad! Nu te vom uita niciodată!”

Cu o zi în urmă, pe 13 februarie, familia inginerului Nicolae Codreanu,  fost director tehnic al Complexului Energetic Hunedoara, a anunțat pe Facebook decesul acestuia. 
Pe 24 noiembrie 2021, Nicolae Codreanu preluase pe Facebook o postare a paginii de propagandă RO Vaccinare, promovând ideea că vaccinarea Covid a fost „bună” (a se vedea mai jos captură ecran). ”Concluzia: Vaccinurile salvează vieți”: