ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Națională de Turism a anunțat marți, pe site, că nu mai puțin de 1.384 de agenții și-au pierdut licența de turism.

Totul este cauzat de faptul că agențiile nu au prezentat polița de asigurare în cazul insolvenței sau falimentului, potrivit blogului răzvanpascu.ro.

Agențiile au fost anunțate în prealabil de această situație, iar lista fusese făcută publică din perioada martie-septembrie a acestui an pe site-ul instituției.

Pentru ca situația să fie cât mai clară, agențiile au primit și cea de a doua notificare, pe 23 august.

„Este o decizie istorica, fara precendent pe piata de turism romaneasca. Felicit public ANT pentru curaj! Este trist pentru angajatii acestor agentii de turism, mai ales pentru acei angajati care fac turism din pasiune si care se zbat mereu sa le ofere clientilor cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lacomiei patronilor. Din pacate, nu toti sunt pasionati cu adevarat de turismul de calitate si tot din pacate, nu toate agentiile sunt corecte si nu isi trateaza clientii onest. Realitatea ultimilor ani ne-a aratat ca ceea ce se intampla pe piata de turism romaneasca era nu numai o anomalie, ci pur si simplu o haiducie, iar cei corecti nu merita sa plateasca pentru cei incorecti, desi de multe ori asa s-a intamplat! Clientii s-au saturat de oameni incorecti sau nepriceputi si de agentii de turism neprofesioniste si sigur ar prefera sa fie mai putine agentii, dar care sa ofere servicii de mai buna calitate si mereu sigure. Exista multe exemple de agentii de turism corecte si transparente in Romania si de oameni de turism dedicati; as vrea ca acesta sa fie inceputul unei noi generatii de oameni de turism – turismul facut din pasiune si cu onestitate”, potrivit sursei citate.