ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul unei emisiuni la un post de radio local, vicepreședintele PMP Gorj, Leonida Belgher, a făcut mai multe afirmații șocante la adresa pensionarilor, declarând fără nicio problemă că pe această categorie de oameni nu-i suportă, nu i-a suportat niciodată și că acești oameni nu merită să trăiască, potrivit pandurul.ro

Leonida Belgher, consilier la Alimpești, i-a atacat pe pensionarii care votează PSD. „Nu suport și nu am suportat niciodată în viața mea pomanagiii ăștia. Acești pomanagii care se duc și iau pomană ca să voteze, ăștia nu merită să trăiască pe pământ. Că din cauza lor suntem în halul în care suntem. Care săraci, să pună mâna să muncească. Își merită soarta!”, a spus Belgher, care a precizat că se referă la pomenile făcute din bani publici pentru pensionari. Acesta a mai precizat că pensionarii ar trebui să acopere măcar o parte din cheltuieli: „Să pună și ei 10 lei, atunci nu mai pare pomană”.

Ulterior, acesta a încercat să își nuanțeze declarațiile: „Am foarte mulți prieteni pensionari, dar oameni cu demnitate și credința în Dumnezeu și care nu au vîndut votul și nu au acceptat mită electorală și au votat cum le-a dictat conștiința, pentru că își iubesc țara și copiii. Eu m-am referit la acei pensionari care și-au vândut votul pe pomeni electorale sau pentru alte avantaje și din cauza lor am ajuns în halul asta, iar copiii noștri au ajuns slugă la străini”.

Asociația Global Inclusion, condusă de gorjeanul Iulian Ionescu, a anunțat că va sesiza Consiliul Național de Combatere a Discriminării, Parchetul, dar și Comisia pentru Drepturile Omului din Parlament.