Senatorul PSD de Bistrița-Năsăud Ioan Deneș a declarat că persoanele de același sex nu au voie să se țină de mână pe stradă dacă nu scrie în vreo lege acest lucru.

"În momentul în care dorești să externalizezi acest comportament, pe care eu îl consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul și să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă, aici este… Când o să apară lege, eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu”, a spus Deneș, conform bistriteanul.ro

Parlamentarul a criticat inițiativa de a acorda persoanelor gay facilitatea parteneriatului civil.

"De fapt, prin această rezolvare a unei probleme care, mă rog, se poate analiza, de fapt doresc să legalizeze acele conviețuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de același sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezeaza libertatea mea, are dreptul să facă ce dorește dumnealui. Dar în momentul în care îmi lezeaza mie libertatea, atunci avem o problemă. Și aici vreau să vă spun foarte tranșant: de fapt dumnealor doresc ca drepturile pe care le are un cuplu de același sex să fie drepturile lor și să fie apărați ca și o familie în sensul pe care îl înțelegem noi până acum. Adică să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă", a mai afirmat Deneș.

Doina Pană, senator PSD, aflată la conferință, a încercat să îl tempereze pe colegul său. Doina Pană susține că PSD nu are nicio problemă cu parteneriatul civil între persoane de același sex, atâta timp cât Constituția rămâne la aceeași definiție a familiei: căsătoria între un bărbat și o femeie.

În semn de protest, homosexualii vor organiza azi un marș la București.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews