ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar aseară, stând între prieteni, discutând, am ajuns din nou la concluzia că se duce un război la vedere, împotriva creștinilor. Toate canalele media, de la televizor până la social media sunt intoxicate cu o acerbă, uneori fină propagandă împotriva creștinilor. 

Poti fi aproximativ orice, să crezi în orice, să nu crezi în nimic, nu te va judeca nimeni, sau foarte puțini,  dar să te ferească să crezi în Dumnezeu și în Iisus Christos. Cu tristețe observ că după euforia anilor 90, când a fi intelectual era strâns legat de a fi creștin, astăzi, societatea Românească a făcut o curbă în timp, un arc în timp, ne-am întors la o perioadă de tristă amintire, când a crede și a vorbi despre Iisus Christos era luat în râs, dacă nu chiar o crima împotriva orânduirii statului. 

Multi veți spune ca vina este a Bisericii, desigur că Biserica are probleme în interiorul ei, dar Biserica, într-un fel sau altul este o oglindă a societătii, deoarece în afara de Dumnezeu, Biserica lucrează cu oameni și prin oameni. 
A devenit un soi de titlu de mândrie să spui: eu nu cred în Dumnezeu. Sunt ateu! A devenit un soi de mândrie să spui: eu cred în reîncarnare sau în energie, eu cred că vin de pe altă planetă, eu fac Yoga. Privesc oameni din toate categoriile sociale, oameni din provincie, oameni de la sat, oameni în poziții înalte, oameni bătrâni, oameni tineri,  multi au părăsit credința. Foarte multi dintre ei nu o fac însă dintr-o conștiință proprie, ci, copiază ce aud , ce văd, ce citesc. Apar tot felul de profeți, de la staruri Rock, pana la ganditori, toti incearca intr-un fel sau altul sa ne duca in alta parte decat la Christos. Toti se cred foarte speciali, foarte interesanti, deschisi la minte, toleranti, insa culmea, cand vine vorba de Crestinism, toleranta dispare ca prin farmec. In cel mai bun caz, crestinii sunt priviti ca niste prosti, un soi de maimute, care nu-i asa, cred intr-un barbos.
 
Trebuie sa marturisesc, sunt socat de aceasta schimbare la fata a societatii Romanesti si nu doar Romanesti, aceasta problema fiind mondiala. 

Nu sunt nici eu un sfant, am fost si eu ranit de masinaria Bisericii intr-un fel sau altul, am pierdut o bursa de studiu oferita de statul German, la facultatea de arta din Granada, Spania. Am fost furios pe birocratia si chiar uneori reaua vointa din Biserica, dar tragand linie, asta nu m-a facut sa imi pierd credinta. Credinta pe care o am de la parintii mei, pe care ei o au de la parintii lor.. De ce as crede o revista in care mi se spune ca Dumnezeu nu exista, decat sa imi cred propria Mama? 

Am gustat din mierea Occidentului, nu sunt un extremist, cred ca fiecare lucru are locul sau sub soare, dar la o privire mai exigenta, in general, exista si exceptii, dar, in general, Occidentul iti ofera mai mult lucruri materiale. Criza spirituala din  Vest am resimtit-o adanc, instrainarea omului fata de cel de langa el, oamenii se poarta frumos unii cu altii dar asta nu vine neaparat dintr-un impuls interior, ci, pentru ca "asa este civilizat”, iar diferenta intre o inima patrunsa de Dumnezeu si o inima "civilizata” se simte. 

Am ajuns in trista situatie in care nimeni nu isi mai stie locul. Orice neavenit, orice frustrat, orice om cu probleme, slab, fara adevarata gandire critica, isi hraneste ego-ul vorbind, aruncand acuze, razand cu rautate la adresa credintei si a lui Christos. Fotografii surprind cele mai urate situatii din Biserica, reporterii dau la stiri cele mai urate lucruri despre Biserica, se acopera tot ce este bun in Biserica, scotandu-se in fata doar raul. Si nu ma refer doar la Biserica Ortodoxa. Imi aduc aminte de cazul Bodnariu, si imi amintesc mai ales cum sunt priviti Crestinii de ziua a 7-a in Romania. Un soi de ciudati, nu beau alcool, sarbatoresc ceva ciudata sambetele, vorbesc frumos si calm, niste maimute si ei. Doar refugiatii din Siria ne plac, si asta nu pentru ca ne-ar placea noua cu adevarat, ci pentru ca asa spune UE , ca este "cool” sa iti pese de refugiati. Dar, desigur, multi din acei "tineri frumosi si liberi’ au sarit atunci si au laudat sistemul Norvegian, statul Norvegian, cei doi sarmani parinti erau niste descreierati, fanatici religios care si-au umplut copii de sange. Azi, ies la iveala informatii care acuza Protectia copilului din Norvegia chiar si pe site-ul celor de la BBC...

Ipocrizia a atins cote maxime. Ridicam cu drag pumnul in favoarea tolerantei si a cauzelor si drepturilor de tot felul. Dar ironic,  si mai dihai, ridicam pumnul impotriva crestinilor,  acestia trebuie intr-un fel sau altul starpiti. A fi crestin incepe sa devina sinonim cu a fi : bandit, legionar, om prost, incult, pupator de moaste. Ne mandrim ca fumam iarba, ca facem tot felul de perversiuni, ca ne facem praf cu alcool, ne laudam ca mergem in club si pierdem ore in sir vorbind despre nimic, ne mandrim cu "gadgeturi” cu orientarile noastre sexuale- de parca o orientare sau alta ar putea fi un motiv de lauda, ne mandrim cu toata mizeria stransa pe pamantul asta, si pe care o preluam cu bucurie.Stiti ceva? Si daca nu ar exista Christos, asa cum afirmati voi, oricat de tatuat si rau va par voua, oricati cercei as avea, orice as picta, poate uneori urat, sau sexual, eu tot voi crede in Christos. Prefer sa cred in Christos decat sa ajung cu creierii in pioneze ca multi dintre voi, cu spiritul mort, da, prefer sa cred intr-un soi de Mos Craciun cum i-ati spune voi, cred pentru ca ma face sa vreau fiu mai bun macar o secunda, si pentru ca imi ofera macar o secunda un pic de speranta.
 
Si nu, a crede nu inseamna ca suntem slabi. Mai slabi sunt cei care nu cred, pana una alta, cei care nu cred, umplu salile cabinetelor de psihologie. Cei care nu cred umbla cu reteta de calmante dupa ei. Cei care nu cred in Christos , cred ei ca in clubul x, cu ecstasy in cap, pe stiu eu ce muzici electro fanteziste, il gasesc pe Dumnezeu. O fi, dar din afara nu pare. Altii nu cred in Christos, pentru ca au o masina. Un Bmw sau un Mercedes, si au ei impresia ca asta ii defineste ca oameni. Sa le fie de bine. Altii se cred eco anarhisti, civici, neo marxisti, Doamne ce adunatura. Si Doamne fereste sa spui ceva de ei. Esti infierat atunci chiar si de presa. Acesti debusolati maniaco depresivi ne sunt prezentati ca : Societatea Civila. Probabil ca nu stiti ce faceti.  Vreau sa cred ca, asa cum eu l-am simtit pe Dumnezeu in viata mea, l-ati simtit si voi macar odata. Cred ca orice om primeste asta de sus. Daca nu vi s-a intamplat niciodata, va doresc sa vi se intample. 

Nu am asistat la demolarile bisericilor sub comunism. Asist insa acum la demolarea crestinismului. Este mult mai grav. Citeam undeva ca numarul 6 ar reprezenta omul. Fara sa intru in teorii ale conspiratiei, asa ca anecdota, 666 se intampla chiar acum. Om la puterea a 3a. Ego-ul la puterea a 3-a. Oamenii nu mai au loc pentru Dumnezeu in sufletul lor, sunt prea plini de ei insisi.