ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de scădere a stării de alertă la granițele României de la nivelul 2 la nivelul 1 a făcut ca refugiații sirieni si irakieni să se reorienteze spre România.

Austria a propus recent închiderea rutei Mediteranei centrale printr-un plan care cuprinde și crearea de tabere de refugiați în țări precum Egipt și Tunisia, de unde să fie relocați în Europa migranții care au drept de azil și astfel să fie descurajată imigrația ilegală.

„În următorii doi ani, UE (instituții, state membre, parlamente naționale, agenții, regiuni, etc.) vor trebui să-și mobilizeze resursele și să elaboreze instrumente legislative, diplomatice, financiare, de securitate și umanitare pentru o strategie globală”, a indicat PE.

Deputatul Daniel Gheorghe a vorbit despre cotele obligatorii de migranți pe care România ar trebui să le primească, conform indicațiilor de la Bruxelles. Acesta susține că țara noastră trebuie să pună câteva condiții pentru ca un număr limitat de migranți să fie acceptat în România.

„Văd că subiectul atât de drag celor fascinați de inginerii sociale, respectiv repartizarea migranților prin mecanismul controversat al cotelor obligatorii, a revenit subtil in atenția publicului în această vară. Cred că România, dacă se respectă pe sine cu adevărat, ar putea pune problema în felul următor: dacă tratați în mod egal muncitorii români și familiile lor care susțin economiile unor națiuni europene, ne primiți în spațiul Schengen și ridicați MCV-ul pentru România, putem primi, în mod selectiv, iar nu de-a valma un număr limitat de persoane verificate atent în prealabil. Altfel, transformarea României într-un spațiu de carantină pentru valurile de migranți, plecați de acasă nu atât din motive de război cât din considerente care țin de mișcările de populație de mare amploare istorică având resorturi în sociologie mai curând decât în politică, ar reprezenta un act iresponsabil și slugarnic. Până la asa zisa "solidaritate" cu Bruxelles-ul, să fie demnitate națională!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Reprezentanți și experți ai Uniunii Europene au dezbătut zilele trecute, în cadrul unei conferințe desfășurate la Parlamentul European (PE), despre cum s-ar putea mobiliza statele și instituțiile comunitare pentru ca în următorii doi ani să reușească să elaboreze o strategie europeană în ceea ce privește problema migrației. 

Președintele PE, Antonio Tajani, a avertizat că „zeci de milioane” de migranți din Africa ar putea ajunge în Europa dacă UE nu ia măsuri de combatere a acestor fluxuri și a cerut ca în viitorul buget european să se aloce fonduri suplimentare pentru gestionarea migrației.