ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultima perioadă, mai mulți deontologi care sunt promovați zilnic de mass-media au pornit un atac împotriva Bisericii și a faptului că aceasta susține referendumul pentru familie. 

Deputatul Daniel Gheorghe a analizat aceste evenimente, precizând că aceste lucruri reprezintă „un atac la identitatea creștină a neamului românesc dar și o modalitate de destabilizare a României”.

„Discursul anti-clerical revine agresiv în forță. Oameni fără niciun Dumnezeu, unii clamand ateismul in chip bolșevic ne explică ba că referendumul pentru Familie ne duce în evul mediu, ba că statul trebuie să intervină și controleze strict și brutal Biserica de parcă suntem în plină dictatură, vin în spațiul public să ne dea lecții de democrație, stat laic și etică. Până la urmă am impresia că atacul acesta pe care lupii moraliști ai neo-marxismului, pentru care deseori viciul devine o virtute și morala de acasă e alta decât morala afișată pe televizor, este în sine un atac la identitatea creștină a neamului românesc dar și o modalitate de destabilizare a României! După ce golesc ei bisericile vedem ce mai rămâne din țara asta!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

La inițiativa Coaliției pentru Familie, Constituția poate fi modificată, pentru protejarea familiei, așa cum o cer cele peste trei milioane de români ce au semnat in 2016 în acest sens. Demersul, fără precedent pentru societatea civilă, solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului "soți" cu sintagma „bărbat și femeie", așa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Revizuirea a fost propusă de un comitet de inițiativă format din 16 cetățeni, între care artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, soția lui Felix Tătaru, Nadia, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă, Mihai Gheorghiu, directorul adjunct al Muzeului Țăranului Român dar și Părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului. Toți aceștia s-au reunit în Comitetul de inițiativă cetățenească pentru revizuirea art.  48 alin. 1 din Constituția României.