Deputatul Daniel Gheorghe: Domnule Iohannis, vă rog să RESPINGEȚI proiectul MARII MOSCHEI la București sau lăsați ROMÂNII, prin REFERENDUM, să o facă

Deputatul PNL Daniel Gheorghe critică dur acceptarea de către Klaus Iohannis a construcției marii moschei la București:
"Domnule președinte Iohannis, respingeți proiectul marii moschei de la București sau declanșați procedura de referendum", îi cere imperios președintelui României deputatul liberal, care se declară total surprins de "acceptul domnului președinte Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Turcia, de a da curs proiectului de construcție a unei mari moschei la București". Mai cu seamă că este vorba despre o propunere venită din partea lui Erdogan, "cunoscut pentru opțiunile sale islamiste și pentru instrumentarea geopolitică a islamului".
Daniel Gheorghe reamintește că Erdogan, "președintele turc care vorbește astăzi președintelui României despre „dialog” și „solidaritate”, este același lider de partid islamist care, în 1999, era condamnat penal pentru un poem-manifest de instigare la război religios:
„Moscheile sunt barăcile noastre, Domurile sunt căștile noastre, Minaretele sunt baionetele noastre, iar Credincioșii sunt soldații noștri”".
Creșterea amenințării jihadiste în Europa, recentele atentate de la Paris, Ankara și Bruxelles, radicalismul islamic din metropolele occidentale ar fi tot atâtea motive pentru a înțelege ce consecințe ar putea avea construirea unui mare lăcaș religios musulman în România. Ar fi, practic, o invitație pentru unele persoane care vor să pună în practică jihadul.
Iată scrisoarea deschisă adresată lui Klaus Iohannis de către deputatul Daniel Gheorghe:
"Domnule președinte Iohannis, respingeți proiectul marii moschei de la București sau declanșați procedura de referendum. Am luat recent act cu surprindere de acceptul domnului președinte Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Turcia, de a da curs proiectului de construcție a unei mari moschei la București.
Atunci când propunerea vine de la cineva precum domnul Erdogan, cunoscut pentru opțiunile sale islamiste și pentru instrumentarea geopolitică a islamului, cred că ar fi nevoie de un plus de cumpătare din partea autorităților române. Creșterea amenințării jihadiste asupra Europei e un motiv în plus pentru a trata cu reticență intenția ridicării unui mare lăcaș religios musulman în București.
Tragicele atentate din Franța, Turcia și Belgia, precum și amploarea radicalismului islamic în marile metropole occidentale ar trebui să demonstreze, chiar și celor mai sceptici dintre noi, care sunt adevăratele efecte ale construirii unei mari moschei în Capitala României: creșterea atracției față de țara noastră a radicalilor islamiști, a valurilor de migranți musulmani și, implicit, a unor persoane dispuse să pună în practică jihadul.
Dincolo de momentul politic greșit pentru a discuta ipoteza ridicării unei mari moschei la București, o serie de aspecte ne relevă că nu riscăm doar tensiuni sociale – într-o țară în care musulmanii nu sunt nici stigmatizați, nici enclavizați - , ci putem afecta și siguranța națională.
O moschee de mari dimensiuni construită în capitala unei țări europene implicate în mecanismul de redistribuire a cotelor obligatorii de migranți așează respectiva țară pe harta de interes a comunității musulmane. Comunitate musulmană care, cu tot respectul față de moderați, include și un segment radical. Iar acum mai mult decât oricând, în aceste zile de doliu european pentru tragedia de la Bruxelles, nu ne putem autopropune ca destinație pentru fundamentaliști.
Proiectul unei moschei de mari dimensiuni, cu toate facilitățile de studiu conexe, așa cum a fost el discutat de liderii statelor român și turc, poate fi interpretat drept o invitație deschisă pentru locuitorii lumii musulmane la București. Și, deși cei mai mulți astfel de locuitori nu reprezintă niciun risc terorist, așa cum am mai spus, nu putem nega că un procent din acest flux poate implica și amenințări pentru siguranța națională.
Atentatorii sunt vârful aisbergului pericolului islamist, însă propagandiștii Statului Islamic sunt cei care, în timp, după exemplul atentatorilor din Franța sau Belgia, pot genera teroriști crescuți în Europa. Nu trebuie să creștem nejustificat presiunea asupra instituțiilor cu atribuții în siguranța națională, în acest moment delicat în care se caută soluții - în acord cu drepturile omului - suficient de eficiente pentru a bloca orice amenințare teroristă.
Din considerente istorice, dar și religioase – fac apel la credința creștină a Președintelui Iohannis –, nu putem și nu trebuie să uităm sacrificiul de sânge făcut de strămoșii noștri în calea ofensivei otomane în Europa. Din acest punct de vedere, ca națiune-reper pentru apărarea valorilor creștine și a lumii libere, românii nu pot fi subiectul unor politici filo-islamiste.
Iar pacea socială interetnică din Dobrogea, un model reprentativ de integrare a musulmanilor cu păstrarea simultană a tradițiilor proprii, nu trebuie umbrită de un nou val de imigranți musulmani cu valențe radicale.
Ca atare, având în vedere multitudinea de riscuri pe care proiectul marii moschei le ridică, consider că propunerea președintelui turc Erdogan ar trebui să fie subiectul unei discuții în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, dar și al unei consultări populare de tip referendum. Opinia cetățenilor, a românilor, trebuie să fie punctul de pornire pentru orice decizie de acest gen, care, atenție!, poate avea efecte sociale, culturale și, bineînțeles, de securitate.
În ceea ce privesc bunele intenții ale liderului de la Ankara, reamintesc că Recep Tayyip Erdogan, președintele turc care vorbește astăzi președintelui României despre „dialog” și „solidaritate”, este același lider de partid islamist care, în 1999, era condamnat penal pentru un poem-manifest de instigare la război religios:
„Moscheile sunt barăcile noastre, Domurile sunt căștile noastre, Minaretele sunt baionetele noastre, iar Credincioșii sunt soldații noștri”.
Fac apel la istoria românilor, pe care sunt convins că o cunoașteți și v-o asumați, și, în numele Basarabilor și Mușatinilor, vă rog, domnule președinte Klaus Iohannis, respingeți proiectul marii moschei de la București sau lăsați-i pe români, prin referendum, să o facă!", spune Daniel Gheorghe în comunicatul publicat pe Facebook.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Exclusiv EVZ. Ion Cristoiu o deconspiră pe influențărița cîțistă Ana Morodan, reținută pentru droguri și alcool la volan: ”Se confirma mașinăria infernală pusă la cale de servicii”

Oana Lis, vaccinată, infectată, iar acum bolnavă de cancer: „Nu aveam niciun simptom!”

Cazul atacului armat la o școală din Nashville, SUA: JIHADUL TRANS declanșat împotriva creștinilor. Activista feministă și LGBT-istă JANE FONDA a explicat la TV ce trebuie să urmeze după marșuri și proteste: CRIMA!

O moarte venită mult prea devreme pentru o polițistă din Galați. Ioana Petrea avea 36 de ani și era mama a doi copii

Problemele de sănătate se țin în lanț pentru Elena Cârstea. După ce a suferit un AVC masiv, cântăreața s-a confruntat cu mai multe pneumonii

Vietnamezi la vânătoare de popândăi, în Timișoara. FILMAREA ZILEI
Recomandările noastre

Ce a fost Masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941? NKVD-ul a vrut să scape de românii patrioți, anticomuniști. Supraviețuitorul Petru Huțan: „Trăgeau după noi ca după iepuri”. Victor Roncea: O mărturie video pentru ISTORIE

1 aprilie 1941, una dintre cele mai negre zile din istoria poporului român. 82 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă. MĂRTURII de la fața locului și VIDEO cu supraviețuitorul Petru Huțanu
Locații: România
Subiecte: Criza refugiați ISIS Islamizare Europa Moschee București Referendum Refugiaţi în România Terorism
Organizații: Administratia Prezidentiala Camera Deputaţilor CSAT Partidul Național Liberal (PNL) Presedintele Romaniei
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)