ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce mai multe rute au fost blocate, migranții au deschis o nouă rută care tranzitează și România. Doar în ultimele două zile, zeci de migranți clandestini au fost prinși între stațiunile 2 Mai și Vama Veche.

Săptămâna trecută, un pescador cu 87 de migranți care a fost detectat de polițiștii gărzii de coastă în largul Marii Negre a ajuns pe plaja sălbatică de la Midia.

Aceștia se adaugă altor 160 de transfugi care au fost depistați în zona litoralului în luna august. În operațiuni au fost arestate și 7 călăuze, cetățeni turci, bulgari și ciprioți.

Deputatul Daniel Gheorghe a analizat acest aspect și atrage atenția guvernului României asupra lejerității cu care tratează migrația ilegală, precum au făcut-o și alte state importante din vestul Europei.

„Actualul guvern gestionează absolut iresponsabil migrația ilegală. Autoritățile de securitate națională coordonate de președinte prin CSAT și de guvern prin ministerele de forță se comportă precum rudă săracă și complexata de la țară care, spre a da bine, preia pe nerăsuflate obiceiurile proaste de la marginea marelui oraș, în cazul de față vorbim de orașul Bruxelles. România nu vrea imigranți, România nu vrea multiculturalism și enclave urbane scăpate de sub control peste zeci de ani, România își dorește readusi acasă frații plecați peste hotare în ultimii 27 de ani!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Reamintim că săptămâna trecută, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a respins plângerile înaintate de către Slovacia și Ungaria cu privire la cotele obligatorii de relocare a imigranților, adăugând că Bruxellesul își păstrează dreptul de a impune acest sistem statelor membre, informează Reuters și BBC.

După disputele care au izbucnit în interiorul Uniunii Europene cu privire la sistemul cotelor obligatorii, Curtea Europeană de Justiție a decis că UE are dreptul să impună Guvernelor naționale un număr de imigranți. Criza migrației a luat amploare în urmă cu doi ani, când peste un milion de oameni au ajuns în Europa.