ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a comentat un zvon apărut în ziarul Național, conform căreia fostul Ministru de Interne, Carmen Dan, ar fi dispus filarea mai multor preoți ortodocși, inclusiv a Patriarhului Daniel, spunând că dacă este adevărat reprezintă „un act ordinar de poliție politică, tipic securistă”.

Mai mult, Daniel Gheorghe a remarcat „climatul tot mai ostil pe care unii reprezentanți ai structurilor de forță din România îl întrețin la adresa Bisericii Ortodoxe Române”.

„Dacă se adeverește informația, apărută astăzi în presă , conform căreia fosta ministră de interne a dirijat o operațiune de filaj la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului vizând prelați ortodocși mergând inclusiv până la Părintele Patriarh Daniel avem de-a face cu un act ordinar de poliție politică, tipic securista, o faptă gravă pentru care fosta ministră si subordonații săi au de dat multe răspunsuri. Însă ceea ce este chiar mai îngrijorător este climatul tot mai ostil pe care unii reprezentanți ai structurilor de forță din România îl întrețin la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Hărțuirea la care este supusă tot mai des Biserica de către slujbașii secularizați ai unui stat care respectă tot mai puțin dimensiunea creștină a poporului român ar trebui să ne dea de gândit asupra viitorului nostru ca națiune liberă, iar nu ca populație supusă unor experimente totalitare adânc malefice. Si încă ceva: nu securitatea și miliția epocii sovietizării și urmașii acelor practici sunt esența acestui neam, ci ortodoxia este temelia neamului românesc!”, a scris deputatul ilfovean.

În ediția de azi a ziarului Național a apărut un articol conform căruia părintele Ciprian Grădinaru, de la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului ar fi fost filat din ordinul fostei șefe a MAI, ajungându-se cu operațiunile până la Patriarhul Daniel.

Deocamdată, niciuna dintre părțile menționate în articol nu a comentat zvonul.