ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studiul comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard a scos în evidență diferențe la 9 dintre cele 29 de probe analizate, a declarat Rodica Tănăsuică, director al Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară.

Datele prezentate de către specialista Institutului arată diferențe față de valorile calorice înscrise pe etichete, dar și față de cele ale produselor din alte țări, respectiv a nivelului proteinelor sau a conținutului de grăsime, dar și pentru clorură de sodiu și aditivi alimentari.

Deputatul Daniel Gheorghe a comentat acest subiect și propune câteva soluții pentru ca România să iasă din acest lanț și să spargă monopolurile europene prin „deschiderea mai curajoasă a schimburilor comerciale cu Statele Unite, Marea Britanie dar și alte piețe non-UE și chiar extra-europene”.

„Scandalul produselor la mâna a doua băgate pe gât românilor de către diverși producători din unele țări membre UE, vine să certifice faptul că suntem priviți drept o națiune marginala în cadrul Uniunii Europene și un fel de cordon sanitar est-european. Concluziile acestei situații nu tocmai fericite pentru o țară responsabila nu presupun demisii, demiteri, scandal la televizor ori nu știu ce acuzații aduse unora ori altora. România poate profita politic de pe urma acestui caz și poate acționa astfel: deschiderea mai curajoasă a schimburilor comerciale cu Statele Unite, Marea Britanie dar și alte piețe non-UE și chiar extra-europene, spargerea monopolurilor și a rețelelor evazioniste din industria alimentară, prin aceste rețele intră în România multe produse foarte prost calitativ iar aici Consiliul Concurentei și ANAF-ul specializat în luat pe sus oamenii care vând mărar, pătrunjel ori pepeni au obligația să intervină ; de asemenea cred ca Ministerul Agriculturii ar trebui să profite de acest moment pt a solicita eliminarea măsurii de infringement pe legea cu 51% produse alimentare românești pe lanțul scurt. Mai lăsăm un pic obedienta față de Bruxelles și apărăm și noi interesele consumatorului român și ale economiei naționale?”, a scris Daniel Gheorghe, pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a menționat faptul că nu se vor mai face analize de dublu standard pentru că trebuie să existe instrumentar unitar, dar și pentru că acestea costă.

Valoarea analizelor de laborator se ridică la 7.206 de lei, la care se adaugă cheltuielile de deplasare ale specialiștilor, de 32.884 de lei.