Chiar dacă statele UE, inclusiv România, au primit de la Comisia Europeană dreptul de a restricționa vânzările de terenuri agricole către investitori străini, se pare că legea care se află în Parlamentul României are șanse mici să fie adoptată.

Deputatul Daniel Gheorghe atrage atenția asupra faptul că „în ciuda unui discurs care pare a susține cauza apărării pământului românesc si cea a susținerii capitalului autohton din agricultură, majoritatea PSD - ALDE se pregătește să respingă legea PNL la Senat, prima cameră sesizată in acest caz”.

În continuare, acesta susține că va lupta pentru ca această lege să fie aprobată de Camera Deputaților, care este for decizional.

„Când am venit cu ideea unei legi care să restrângă vânzarea terenurilor către străini și care să apere interesele întreprinzătorilor români din agricultură, unii colegii au marșat ferm favorabil pe idee, însă nu puțini au fost cei care au privit inițiativa legislativă cu scepticism ori chiar s-au speriat de ea. Astăzi, președintele Klaus Johannis a vorbit despre problema înstrăinării terenurilor cu îngrijorare, manifestând idei absolut identice celor exprimate de mine și de colegii mei din PNL alături de care am inițiat propunerea legislativă care acum se găsește în procedură la Senat. 

Din păcate, în ciuda unui discurs care pare a susține cauza apărării pământului românesc si cea a susținerii capitalului autohton din agricultură, majoritatea PSD - ALDE se pregătește să respingă legea PNL la Senat, prima cameră sesizată în acest caz. Vânzarea masivă a terenurilor către cetățenii străini se transforma treptat intr-o amenințare la adresa securității alimentare a României. Voi lupta pentru adoptarea în regim de urgență a acestei inițiative de către Camera Deputaților, forul decizional. În rest, sper să nu ne trezim cu vreo inițiativă a actualului guvern pe același subiect cu cel atins de noi, național-liberalii, și în care sa ne trezim că regăsim inclusiv virgulele puse greșit din actul normativ propus de PNL!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews