ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul designer vestimentar, Florin Dobre, afirmă că a fost închis în apartamentul închiriat în care locuiește cu familia, cu un gard de sârmă sudată, fără să fie avertizat în prealabil în niciun fel de către proprietarul imobilului, informează ActiveNews în exclusivitate.


Florin Dobre locuiește într-un apartament aflat într-un imobil pe care l-a închiriat, de la SC Arcadia 2000, societate aflată în litigiu cu Muzeul de Artă Contemporană (MNAC).

Cunoscutul designer vestimentar, Florin Dobre, afirmă că a fost închis în apartamentul închiriat în care locuiește cu familia, cu un gard de sârmă sudată, fără să fie avertizat în prealabil în niciun fel de către proprietarul imobilului.

Florin Dobre locuiește într-un apartament pe care l-a închiriat, cu acte în regulă, de la Muzeul de Artă Contemporană. Conform acestuia, a început să fie șicanat de către conducerea instituției, după ce a apărut într-o emisiune televizată despre credință.

Iar în această dimineață, s-a trezit „sudat” în casă, după cum se poate vedea din imaginile de mai jos. 

În 2014, Guvernul României a trecut imobilul, prin Hotărâre de Guvern, din administrarea Ministerului Culturii în administrarea Muzeului Național de Artă Contemporană al României.

Florin Dobre a căzut la mijloc în acest conflict și în această dimineață, s-a trezit la ușă cu oameni veniți să blocheze accesul în apartament. Aceștia, deși au fost informați că înăuntru se află un adult și un copil foarte mic, nu au putut fi înduplecați, sudând gardul la ușa de intrare.

În aceste condiții, a fost necesară intervenția Poliției, care la rândul ei a chemat Descarcerarea, aceștia eliberând familia Dobre.

Mai mult ca sigur, MNAC încearcă să-l forțeze pe Dobre și pe familia sa să părăsească imobilul, aceasta nefiind decât ultima dintre șicane: deja familia Dobre nu mai avea acces în curtea interioară a clădirii, fiind nevoită să intre în imobil prin intermediul unui magazin aflat la parter.

Conducerea MNAC a susținut că nu a știut că se află cineva în clădire la ora la care au fost trimiși oamenii să sudeze intrarea.