ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astăzi decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, anunță un comunicat de presă al Guvernului României.

Tot azi, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță.

Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Reamintim că Mihai Tudose refuzase demiterea lui Despescu, solicitându-i acestuia întocmirea unui raport despre cazul polițistului pedofil, dar și despre măsurile necesare a fi luate în poliție. 

Despescu a prezentat raportul vinerea trecută, menționând acolo, printre altele, că poliția va combate și va preveni agresiunile sexuale (și) prin achiziționarea unor maieuri antiglonț.