ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, a mers joi la Tribunalul București pentru un termen într-un proces de custodie a copilului pe care îl are cu fostul patron Hexi Pharma.

Femeia a declarat la ieșirea din sediul instanței că a depus pe masa judecătorilor mai multe documente din care, spune ea, reiese că Dan Condrea a fost filat.

"Alexandru Condrea a fost filat în permanență cum și eu am fost filată. A fost ofițer SIE, a fost filat în permanență ", a spus Laura Georgescu.

Femeia a arătat și mai multe fotografii în care, susține ea, ar apărea lucrători din cadrul serviciilor.

"Este o poză de la cununia civilă, anul 1999. În această poză apare colonelul Iancu Damian, Ministerul de Interne, Direcția Doi și un Sfert. Ați dat în presă un comunicat SRI că nu a existat filaj. Eu am prezentat în fața instanței de judecată probele de filaj", a adăugat fosta soție a lui Condrea.

Întrebată dacă este sigură că a fost filată în prezent, ea a răspuns ”întrebați-l pe domnul Cristian George Maior, dispozitivele lor sunt superioare celor ale lui Coldea. Nu avea cum să nu-l fileze. Doar în ultimele două luni, de când cu aceea lege, nu au mai putut să-l fileze".

Laura Georgescu spune că a fost sunată și amenințată de un agent care i-a transmis să nu mai dea declarații pentru că va avea de suferit și ea. Fosta soție a patronului Hexi Pharma s-a declarat convinsă și că acesta a fost agent al Serviciului de Informații Externe.

”Este vorba despre un copil abuzat de ambii părinți, și de mama vitregă și de tatăl natural. Acum am depus probe suplimentare. Colonel Iancu Damian, ministerul de Interne, Direcția Doi și un sfert. Am prezentat în fața instanței de judecată probele de filaj. Erau prezenți în calitate de invitați și ai fostului soț și ai rudelor mele. Erau parte dintre ei prieteni din SRI. Prietenii mei cam sunt din SRI. De exemplu, Irina Buleandră Cristea, Lupu Claudiu, ofițer SRI. Acesta era mediul în care mă învârteam. Am venit să dezmint în fața doamnei judecător informația că Dan Alexandru Condrea nu a fost filat. Dan Alexandru Condrea a fost filat în permanență la fel cum și eu am fost filată de când m-am născut și până în prezent. Părinții mei, prin prietenii lor, erau în anturajul familiei Ceaușescu, indirect, tatăl meu era ofițer militar și atunci eram filați”, a declarat fosta soție a lui Condrea.

Laura Georgescu a explicat că cel care a vrut să divorțeze a fost Condrea și că ea a refuzat acest lucru.

”Domnul Condrea așa a decis, eu nu am fost de acord cu divorțul. I-am rugat pe avocații mei să găsim orice chichiță să blocăm divorțul. Dânșii mi-au spus că doar Elena Ceaușescu se comporta în felul ăsta, nu se poate să facem așa ceva. El a vrut divorțul, eu nu am vrut să divorțez. Așa a vrut, să divorțeze, nu am putut să îl împiedic. Divorțul s-a pronunțat amiabil prin acordul părților. În 2011 a fost un proces de reîncredințare a copilului minor, când ne-a fost evident că nu ne mai împăcăm unul cu altul, că nu are de ce să mai stea copilul la tată, cât timp noi nu ne mai împăcăm”, a explicat femeia.

”Duminică seară fetița era la mine în brațe. Dan Condrea nu m-a mai sunat el pe mine de ani de zile. Am fost sunată de un agent CIA, cred că este, Brândușa Constatin, să-mi sugereze că dacă mai dau declarații o să suferim împreună pentru că tot ce am făcut, am făcut împreună, ceea ce este fals. Eu, de la data pronunțărea divorțului nu mai am informații din inetriorul firmei. Deci a pus pe cineva să mă sune și să mă amenințe, cred că putem cere înregistrarea conversației. La mine a fost o singură solicitare verbală că dacă decedează înaintea mea vrea înmormântare cum a avut tatăl meu și să îi cânte fanfara militară. Cu siguranță a fost ofițer SIE, a fost filat în permanență de agenți SIE și de CIA. La mine nu e niciun testatment”, a povestit în lacrimi femeia.

”Toate proprietățile erau închiriate și toate chiriile erau colectate de Dan Alexandru Condrea și de Ochinciuc Uliana, la mine nu ajungeau acei bani niciodată și pretextau cu hotărârea judecătorească că are dreptul să se înfrupte direct de la sursă, din banii ăia, că scrie în hotărârea judecătorească că trebuie să îi dau 3.000 de euro pe lună. Și din acele chirii care sunt scoase din calculatorul din Traian, unde am reușit să intru cu o cheie unde am reușit să intru în lipsa lui, mi-am făcut backup la tot ce avea pe calculator. Încă eram soția lui și director general Hexi Pharma și aveam dreptul să intru”, a mai precizat Georgescu.

Fosta soție a patronului Hexi Pharma a mai spus că a notificat Judecătoria Sectorului 1 în legătură cu problema dezinfectanților.

”Am notificat Judecătoria Sectorului 1 prin denunț penal despre neconformitatea formulei declarate prin etichetă și avize, pe 14 septembrie 2015. I-am trimis scan-uri domnului Cătălin Tolontan cu documentul efectiv în care se precizează că produsele în interior nu sunt ce scrie pe avize și pe etichetă și că solicit măsuri de protecție, în primul rând, pentru copilul meu”, a explicat Georgescu.

În legătură cu relația sa din ultima vreme cu Condrea, fosta soție a acestuia a declarat: ”Nu exista, nu era, nu mai vorbea cu mine, nu îmi mai răspundea la mail-uri, răspuns nu primeam. Îi dădeam SMS, nu îmi răspundea. Nu știu dacă ajugeau la el. De multe ori, până în 2012, îl sunam și îmi spunea că telefonul lui nu a sunat”.

Laura Georgescu susține că nu crede că Dan Condrea s-a sinucis.

”Sigur nu. El tot timpul a fost partea activă, luptătorul în familie, eu am fost partea pasivă. Un om care este atât de activ, nu își orientează agresivitatea împotriva propriei persoane. Dacă îl speria presiunea, nu mai înființa zece firme. Presiune, în România, e zi de zi, și pentru omul care are carte de muncă și pentru cel care are firme. Dacă el era un tip sensibil la stres, nu mai înființa zece firme, se limita la una-două. De câte ori copilul a fost luat la bătaie am formulat la Poliție denunț penal împotriva domnului Dan Condrea și a concubinei care o bătea, că nu erau căsătoriți atunci. Probele sunt, există. Sunt la Poliție denunțurile penale, procesele verbale constatatoare ale agenților de agresiuni, de tentativă de omor și altele, furturi, pătrunderi prin efracție”, a mai spus femeia.

”De simtiț, nu simt nimic acum, sunt anesteziată, e starea de șoc în care nu simți nimic. Copilul a fost abuzat și amenințat de tată că dacă mă mai duc la școală, nu îl mai văd niciodată. Eu acum am nevoie acum de ordin de protecție pentru copil.(...) Cel mai supărată sunt pe Dan Condrea care, dacă nu divorța, trăia. Eu nu îl lăsam singur la volan, nu îl lăsam, îi luam cheia, îi luam permisul, mai îmi trăgea câte o palmă, câte un cot, nu mai contează, dar nu îl lăsam singur. Suntem parteneri, ori suntem amândoi morți, ori trăim amândoi, eu așa înțeleg a fi partener. Eu așa simt, e iluzia mea de medic că puteam să îl salvez”, a mai spus Laura Georgescu.  

Întrebată dacă Dan Condrea avea în anturajul lui oameni din servicii, Laura Georgescu a declarat: ”Da, da, familia Monea Cristian și Monea Adriana și mama lui Monea Cristian, care era ofițer SPP la Cotroceni, a fost cred că și pe mandatul lui Băsescu Traian. Făceau raportul în fiecare zi și mama lui Dan Condrea, doamna Constanța Condrea, la doamna SPP-istă de la Cotroceni și Dan Condrea, la Monea Cristian. Și prietenul meu cel mai bun până la căsătorie este tot ofițer SRI și era din familie de polițiști, deci tot timpul filajul a fost foarte strâns, nu poate să spună nimeni că nu a existat”.

Întrebată dacă fostul său soț avea o relație strânsă cu cei de la SRI și DIPI, femeia a răspuns: ”Da, le plătea TVA-ul la mașini, la DIPI, Velciu Alexandru. Primea în schimb protecție când i se supenda permisiul de conducere erau mai indulgenți cu punctele și i-l dădeau mai repede înapoi. În cazul Hexi Pharma, protecția a venit de la Camera Deputaților, de la Comisia de sănătate, de la Georgescu. (...) I-au fost furate avizele pe nedrept, atunci erau conforme, i-au fost furate prin ordin al ministerului Sănătății. S-a zbătut să le recupereze și, ca în România, a ajuns la Paralment să dea o atenție ca să aibă înapoi avizele. În calculatorul lui personal, din Goga, pe care am apucat să îl perchziționz personal cinci minute până să mă ia la bătaie angajații domnului Condrea, erau listele la el și la Dinu Florea, nominal, și mai erau niște liste pe partide, adică fiecare director de spital aparținea de PNL, de PSD, și cu sume. În prezent, eu dețin backup-uri până în decembrie 2008. Atunci am intrat ultima dată în apartamentul din Traian, cu riscul să mă împuște, că știam că are pistol și am făcut ultimul set de backup-uri. Deci, până la decembrie 2008, pot să ajut organele de anchetă și m-am oferit de fiecare dată și mi-a fost respins ajutorul. (...) Aia că nu e concentrația, am aflat-o din calculatorul de acasă, dintr-o fișă de producție.  (...) Actuala soție este beneficiara decesului lui Dan Condrea. Moștenitoarea nu sunt eu, domnul Condrea nu a murit în brațele mele. Eu, cât  am putut, l-am protejat”, a mai spus aceasta.

Întrebată de unde știe că Dna Condrea era agent SIE, Laura Georgescu a declarat: ”L-am întrebat și nu mi-a răspuns nimic, de regulă el îmi răspundea ”nu” ferm sau ”da” ferm”.