ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Marian Godină a relatat pe Facebook despre tratamantul și presiunile la care ar fi supus din partea șefilor, iată că ultima mărturisire a polițistului despre un oficial local, care a fost oprit în trafic și pentru asta ar fi intervenit la superiorii polițistului, a ajuns la urechile șefilor de la București care a trimis o comisie să facă o anchetă.

„Marian Godină nu a făcut obiectul controlului demarat la IPJ Brașov. Acest control a vizat lămurirea aspectelor semnalate în spațiul public. După efectuarea primelor verificări de către Direcția Control Intern din I.G.P.R. a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov”, se arată în comunicatul Poliției Române.  

Luni seară, agentul a povestit că pe 8 februarie a suspendat permisul și a amendat un șofer care nu acordase prioritate la trecerea de pietoni. În mașina oprită se afla și Luana Minea, director al Crucii Roșii Brașov, membru al Consiliului Județean din partea PSD și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică. În aceeași zi, spune polițistul, a fost chemat în birou de superiorul său.

”Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât și ai fost arogant. (...) Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte și din ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică - n.r.) și ți-a făcut reclamație”, povestește Marian Godină că i-ar fi spus superiorul.

Reclamația la adresa sa a fost înregistrată două zile mai târziu, pe 10 februarie. Între timp, președintele ATOP a declarat că Luana Minea a demisionat din funcția de la ATOP Brașov.

Scandalul a luat amploare după ce directorul Crucii Roșii a amenințat că îl dă în judecată pe Godină. În reclamația scrisă, femeia susține că agentul nu s-a prezentat și a fost nepoliticos.

Luana Minea spune că nu ar fi intervenit în niciun fel la șefii polițistului.

”Am considerat că este necesar să fac o plângere în acest sens. Și nimic altceva. Nu m-am adresat nimănui, cerând vreun favor din partea domnului Godină, nu mi-am declinat calitatea, decât cea de la Crucea Roșie, pentru că mașina în care s-a întâmplat era a Crucii Roșii, iar în acest moment mă voi adresa justiției pentru ceea ce se întâmplă acum”, a declarat Luana Minea, director Crucea Roșie Brașov, pentru B1 TV.

Marian Godină o contrazice cu înregistrarea audio a momentului.

Polițist M. Godină: Contestația se face în 15 zile, la Judecătoria Brașov. Aici aveți dovada cu care mai circulați 15 zile.

Șofer: Las' că mergem întâi la șeful tău, dacă nu ați vrut să înțelegeți...

Polițist M. Godină: Eu v-am zis unde se face contestația.

Șofer: Cum vă cheamă?

Polițist M. Godină: Godină. Poftiți! Sănătate! O zi bună, la revedere!