Dezvăluirile unui bucătar din cadrul unui hotel de 5 stele despre cum funcționează sistemul "All Inclusive": Îți recomand să NU mănânci

Un bucătar șef face dezvăluiri despre cum funcționează sistemul "All Inclusive", program preferat de multe persoane atunci când merg în vacanță.
Bărbatul, chef la un hotel de 5 stele, povestește ce face angajatorul, dar și bucătarii angajați, pentru a economisi bani. Potrivit unica.md, acesta a spus că mâncarea rămasă de pe o zi pe alta nu se aruncă, ci este refolosită. Carnea este spălată și preparată în alt sos, ajungând iar pe masa clienților.
Mai mult, deserturile rămase în farfuriile turiștilor sunt amestecate, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frișcă, fiind servite din nou la masă.
,,1. În general, în calitate de carne roșie folosim carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.
2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul și, practic, nu poți să o deosebești cu nimic de mușchiul altor pești.
3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos și a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.
4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conținut este înmuiat în prealabil în bere.
5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice și oferă senzație de sațietate pentru mai mult timp.
6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să curețe întreaga zi cartofii de coajă. Acești sunt folosiți la prepararea a cel puțin 3 feluri de mâncare pe zi.
7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de vițel se pune piele, plămâni de pui și multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Așa că, încearcă să eviți chiftelele, pârjoalele și alte bucate preparate din carne tocată și alege să consumi bucăți întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.
8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turcești. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalță pungi de plastic și urcă în cazan pentru a mesteca carnea.
9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care gătește mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid și permit înmulțirea rapidă a bacteriilor.
10. Desertul. Bucățile de tort, rămase pe mese, se strâng, se mestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frișca, fiind servite din nou la masă.
11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecționăm din abundență decoruri din pepene roșu și dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.
12. În final, îți recomand să nu mănânci bucăți de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naștere. Motivul? Propabil l-ai descoperit și singur.’’
Bărbatul, chef la un hotel de 5 stele, povestește ce face angajatorul, dar și bucătarii angajați, pentru a economisi bani. Potrivit unica.md, acesta a spus că mâncarea rămasă de pe o zi pe alta nu se aruncă, ci este refolosită. Carnea este spălată și preparată în alt sos, ajungând iar pe masa clienților.
Mai mult, deserturile rămase în farfuriile turiștilor sunt amestecate, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frișcă, fiind servite din nou la masă.
,,1. În general, în calitate de carne roșie folosim carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.
2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul și, practic, nu poți să o deosebești cu nimic de mușchiul altor pești.
3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos și a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.
4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conținut este înmuiat în prealabil în bere.
5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice și oferă senzație de sațietate pentru mai mult timp.
6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să curețe întreaga zi cartofii de coajă. Acești sunt folosiți la prepararea a cel puțin 3 feluri de mâncare pe zi.
7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de vițel se pune piele, plămâni de pui și multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Așa că, încearcă să eviți chiftelele, pârjoalele și alte bucate preparate din carne tocată și alege să consumi bucăți întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.
8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turcești. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalță pungi de plastic și urcă în cazan pentru a mesteca carnea.
9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care gătește mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid și permit înmulțirea rapidă a bacteriilor.
10. Desertul. Bucățile de tort, rămase pe mese, se strâng, se mestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frișca, fiind servite din nou la masă.
11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecționăm din abundență decoruri din pepene roșu și dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.
12. În final, îți recomand să nu mănânci bucăți de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naștere. Motivul? Propabil l-ai descoperit și singur.’’
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Psiholog militar Laurențiu Niculescu: Asistăm la destrămarea psihică a unei întregi națiuni. Acest lucru trebuie oprit!

De la ”Vaccinare în viteza a șasea”, la Terapie Intensivă. Mihai Leu, în stare critică la Spitalul Fundeni din București. Fostul campion la box și raliuri a fost transportat de urgență cu elicopterul

Tragedie șocantă: Un fost consilier USR s-a sinucis după ce a lansat pe Facebook acuzații explozive la adresa serviciilor secrete din România, aruncându-se apoi de la etajul unui bloc - VIDEO

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)