ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dilema Veche continuă să ne oripileze cu textele ei antiumane și anticreștine cu țintă, evident, Biserica Ortodoxă Română și Patriarhul ei.
 
Nu contează că Referendumul a întrunit susținerea tuturor cultelor din România, inclusiv al celui mozaic și al celui musulman, Biserica „strămoșească", după cum o pune Teodor Baconschi, între ghilimele, este vinovată până și de... holocaust. CNA a pretins în timpul campaniei ca la fiecare emisiune TV cu un membru al Coaliției pentru Familie sau susținător al Referendumului pentru Căsătorie să fie prezentă automat și partea adversă, ca și cum s-ar pune vreodată problema în România a unei egalități între ele două părți. Dar foarte bine. Să fie. Unde este prezentă aceeași regulă - să-i spunem de bun simț atunci când ataci Biserica, fie și intelectualicește - în revista în care, prin sentințele dlui Andrei Cornea ni se explică cum Referendumul ar încălca democrația (!)? 

De fapt, Dilema Veche dă semnalul declanșării luptei împotriva Patriarhului Daniel și "a unei anumite părți" a ierarhiei BOR, după cum veți vedea din textele de mai jos. Sirena este corect interpretată de emulii dlui Pleșu. Mihai Neamțu ne comunică cum "o parte din ierahii Bisericii Ortodoxe Române a trădat Referendumul" (Nasul TV), Vasile Popovici i-a cerut demisia Mitropolitului Ioan al Banatului, iar Radu Carp-știe-tot elucubrează cum că „creștinii autentici au fost revoltați de propagandă făcută în favoarea referendumului". Mai mult, au început să-și părăsească bisericile pentru "a nu auzi îndemnul la referendum de la biserica din cartier". "M-am săturat, vreau să aud și ceva legat de credință”, i-a spus dlui Carp "un vechi prieten" (articol promovat de Răzvan Codrescu) .

După ce în numărul anterior al Dilemei am putut citi despre fanteziile gay din literatura dlui Mircea Cărtărescu și am aflat, cu o săptămână înainte de Referendum, din gura șefului Accept, dna Florin Buhuhuceanu, cât de „putiniști" și „fundamentaliști" sunt susținătorii Coaliției pentru Familiei, ultimul număr, apărut chiar în săptămâna Referendumului, este de un anticreștinism feroce, care iese prin toți porii hârtiei plătită din sudoarea fostului traficant de copii Cristian Burci, patronul de jure al revistei prin mânuța căruia se plătesc salariile distinșilor intelectuali moraliști. Minima moralia? Vaai...

Dincolo de anunțul fondatorului revistei stipendiate odinioară de Ion Iliescu, dl. Andrei Pleșu, prin care spune boborului că boicotează Referendumul între altele pentru că nu ar înțelege întrebare, ceea ce a contribuit odios la adâncirea și legitimarea, prin girul său, a celei mai răspândite și murdare dezinformări a dușmanilor Referendumului, la loc de cinste stau alte articole în același ton maro. Oare acum, că Referendumul a trecut, dl Pleșu a reușit să înțeleagă întrebarea? Și dacă da, va cere vreodată scuze celor 3.500.000 de români care au înțeles importanța Referendumului, între care se numără Patriarhul României, toți ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul catolic Ioan Robu și dl. Aurel Vainer sau personalități ale lumii artistice ca Marcel Iureș, Cristi Puiu, Manuela Hărăbor, Bianca Brad, Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Dorel Vișan, între multe alte nume ale unor oameni extraordinari. Cu toții, niște... „proști", vorba bietului Florin Râpă, și după cum lasă să se înțeleagă Dilema dlui Pleșu.

Ridicolul este că acești oameni care au contribuit decisiv la distrugerea Referendumului susținut de peste 500 de organizații ale societății civile românești din întreaga țară, Biserica Ortodoxa Română și toate cultele din România au fost plimbați și omeniți prin episcopiile patriei și lățiți pe ecranele televiziunii Patriarhiei exact ca niște secretari de partid veniți în inspecție pe la CAP-uri în vremurile de tristă amintire. Exprimându-mi oroarea nu fac decât să redau în continuare câteva citate din articolele propagandistice și ticăloase anti-Referendum, puse în pagină de un... angajat al televiziunii Patriarhiei Române de sub sau din papucul dlui Pleșu.

Referendumul „valorifică în mod impur un interes politic în care nu cred, o anumită ignoranță din rîndurile electoratului și un capital de intoleranță și judecată tăioasă a „aproapelui” care n-are nimic de a face cu creștinismul".- Andrei Pleșu (întrebarea mea: cine este "aproapele" dlui Pleșu?)

„Dacă ne gîndim la Biserica Ortodoxă Română, putem vedea această ipocrizie în toată splendoarea ei: îți cere să-ți iubești aproapele, dar iată că asta se poate face și blocînd eventuale drepturi (cazul referendumului pentru definirea familiei), vorbește de „adevăr", dar își neagă trecutul fascist etc. Recomand cartea lui Ion Popa, Romanian Orthodox Church and the Holocaust. Nu e tradusă la noi, bineînțeles. În ea, autorul arată foarte clar cum BOR a fost apropiată de toate dictaturile, inclusiv de cea a Mareșalului Antonescu, și cum și-a cosmetizat trecutul." - Radu Jude

„Ura și intoleranța - Despre asta este vorba, în esență, la referendumul pentru modificarea Constituției din 6 și 7 octombrie. Nu este vorba nici despre familia „tradițională" și presupusele ei valori (creștine), nici despre drepturile comunității LGBT, în nici un caz nu este vorba despre viitorul „copiilor noștri" și al României." - Adina Popovici

„Familia ne-o definim noi - În ultimul an, însă, ne-a indignat în mod constant confuzia voit indusă prin inițiativa de modificare a definiției familiei. Rescrierea articolului 48 din Constituția României dintr-o perspectivă religioasă ne privește pe noi. Brusc, nu noi ne definim familia, ci parlamentarii, Biserica, 3 milioane sau 2,6 milioane sau mai mulți sau mai puțini oameni care nu ne cunosc și care își invocă drepturile democratice și iubirea creștină pentru a ne forța să fim așa cum citesc ei azi Biblia." - Romanița Iordache ("expertă independentă pentru România în cadrul rețelei pe tematica nediscriminării și egalității înființată de Comisia Europeană, European Equality Law Network" - articol mai vechi, reluat și promovat online).

„Referendum și democrație - Dar în spațiul privat nu e admisibil ca o majoritate să-mi ceară să-mi duc viața așa cum crede ea de cuviință, chiar dacă ea, în mod sincer, dorește să-mi facă un bine. Iar legile statului nu au voie să favorizeze viziunea morală a majorității în detrimentul unei minorități. Aceasta e esența democrației și orice abatere, fie și cu acoperire legală, morală sau religioasă, este, de fapt, nelegitimă. Așadar, o victorie a lui „da" la referendum va însemna exercitarea unei forme (deocamdată) moderate de tiranie a majorității, mai ales în condițiile în care parteneriatul civil rămîne deocamdată la noi numai o promisiune vagă, făcută ipocrit de politicienii români pentru urechile occidentalilor." - Andrei Cornea

„Raportul dintre „tabăra" sinodală orientată spre lumea slavă (cu avanpostul ei athonit) și cea pro-europeană a rămas foarte dinamic (în sensul că nici una dintre poziții nu a cîștigat partida). Cu toate acestea, tabăra fundamentalist naționalistă, antioccidentală, cîștigă teren: sîntem la peste zece ani de la acceptarea statului român în UE și, așa cum politic e tot mai vizibil un populism eurosceptic, vedem și ofensiva acelei părți din BOR care mizează pe filetism, izolaționism confesional și demonizare a Occidentului ca sursă de rău moral, în stare să pericliteze bunele obiceiuri ancestrale (lista lor pare lungă, dar e foarte greu de verificat în practică).(...) Sînt de asemenea convins că ierarhii cu adevărat inteligenți și responsabili pricep deja că bisericile se vor goli dacă magisteriul rămîne captiv în trecutul îndepărat sau recent." - Teodor Baconschi. Iată și un prim atac direct la Patriarh! 

Așteptăm, desigur, din partea teologului Baconschi, după salutarea apariției unui partid care a demonstrat în stradă în culorile curcubeului împotriva Referendumului, și textul elevat de susținere a "parteneriatului civil" ca drept al homosexualilor din România, după cum s-a exprimat deja, pe Facebook.

ActiveNews a mai semnalat colateral faptul că redactorul șef al revistei Dilema Veche, Sever Voinescu Cotoi, fostul deputat PDL din "grupul reformist" format din Monica Macovei, ca șefă, împreună cu el, Teodor Baconschi și Adrian Papahagi, este și angajat la Trinitas Tv, televiziunea Patriarhiei Române, unde susține o emisiune săptămânală la care invitați principali sunt cam aceiași "reformiști", mai puțin - nu știm de ce - Monica Macovei, fondatoarea Accept-ului (evident, cât cei trei i-au ținut trena, împreună cu Mihai Neamțu, habar n-au avut asta!). Sigur, e dreptul lui să fie ubicuu și plurivalent, asemeni magistrului A. Pleșu, omniprezent în toate straturile și substraturile puterilor succedate în România din 1989 încoace.
 
Doar că eu, ca simplu credincios, îmi dau ori de cîte ori pot dania pentru a întreține ziarul, radioul, agenția de presă și televiziunea Patriarhiei, singurele care mai pot reprezenta azi presa română și nu doar de limbă română, așa că mă interesează, totuși, și unde se duc micile mele contribuții de mirean. Nu-mi place că banul meu și bănuțul băbuțelor din România intră în buzunarele fără fund ale unor anticreștini care au sabotat Referendumul pentru România.
 
Și fac o mărturisire aici - părintele Constantin Stoica îmi este martor - că eu însumi i-am propus vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, pe baza unui proiect, crearea Trustului de Presă al Patriarhiei, pe vremea când nimic din ce este acum nu exista. Mai precis în 2004. Culmea - nu știam atunci de ce -, Patriarhul Teoctist, după ce și-a arătat entuziasmul pentru proiect, mi-a spus că o să vorbească despre idee cu Înaltul Daniel de la Iași. Ca ziarist din 1990 încoace știu cum se mănâncă presa. Dl Voinescu, oricât de ingenuu ar dori să pară nu ne poate convinge că nu a aprobat textele ultimului număr din Dilema. Pentru că atunci ar recunoaște că e un redactor șef de paie. 
 
PS: Îmi anunț prietenii că sunt blocat pe contul personal de Facebook timp de o lună. N-am fost cenzurat toată campania ca să fiu acum, pentru că am scris despre intențiile unor cățărători rotofei și rozalii pe cadavrul Referendumului. Ceea ce dovedește că la butoanele din România ale Marelui Mogul sunt tot niște atât de lipsiți de imaginație neo-securiști autohtoni deranjați că le sunt expuse blatul și manevrele Operațiunii Referendum încununate cu slobozirea unei mărgici în mijlocul aceleiași ciorbe arse de-atâta reîncălzire. Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!