ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii din România își vor primi primele alocații majorate începând cu luna mai, potrivit Ministerului Muncii, informează Mediafax.
 
Majorările decise de Guvern în luna februarie au intrat în vigoare la 1 aprilie 2019, primele plăți urmând să fie făcute în luna mai. Întârzierea a fost cauzată de tergiversarea adoptării Bugetului de Stat aferent anului 2019.

Potrivit OUG 9/2019, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 300 lei pentru copiii în vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap), 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 2 și 18 (300 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 3 și 18 ani).

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declara recent că nu există riscul ca aceste alocații să nu fie acordate și că, dacă va fi nevoie, la rectificarea bugetului vor fi suplimentate fondurile pentru asigurarea alocațiilor pentru copii.

În luna februarie, Parlamentul votase, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocației copiilor între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Urma ca acestea să fie majorate din luna următoare celei adoptării bugetului de stat pe anul în curs, amânată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna bugetul.