ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a revenit la Spitalul Universitar, acolo unde își va relua activitatea de medic chirurg după ce Magistrații Curții de Apel i-au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

De asemenea, Oprescu a precizat că a mai operat și pe când exercita funcția de primar, doar că a făcut acest lucru în weekend-uri.

„Am venit să iau toate actele. Ca să spun cinstit am început munca, au început să vină pacienți. Ce să faci, sunt amărâți, au nevoie de ajutor. Nu am intrat încă în sală (sala de operații n. Red) că jumătate din săptămâna trecută mi-am petrecut-o pe drumuri, că așa-i la noi, dacă n-ai ștampilă și semnătură s-a terminat. Trebuia să îmi obțin adeverințele necesare. Dor e puțin spus. Cred că în timpul cât am stat am stat la Primărie și mi-am îndeplinit sarcinile am și operat. Dar de frica voastră, am făcut-o...nu în secret, am făcut-o sâmbăta, duminica”, a declarat Sorin Oprescu în fața Spitalului Universitar.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.