ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul Cristi Dănileț a stârnit din nou valuri de antipatie asupra sa, după ce a declarat recent că pedofilia nu este o infracțiune, pentru că nu este prevăzută de codul penal. 

Fostul consilier al Monicăi Macovei susține că pedofilia este doar o boală și că locul acestor persoane nu este în închisoare, ci într-un spital. Cu alte cuvinte, Dănileț consideră că pedofilii - adică persoanele atrase sexual de copii - nu sunt automat și infractori.

„Termenul „pedofil” nu este unul juridic. Legea penală nu sancționează pedofilia, ci anumite acte îndreptate împotriva minorilor pe care le voi arată într-o postare distinctă”, scria el. Mai multe declarații ale lui Cristi Dănileț pe acest subiect puteți găsi AICI.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu problematica pedofiliei sau mai precis, a relațiilor sexuale între adulți și minori, trebuie precizat că discursul judecătorului Cristi Dănileț este identic cu cel al celor care doresc legalizarea acestor tipuri de relații.

ActiveNews arăta în 2016 că televiziunea de stat din Canada, CBC, a realizat un documentar care își propunea „

"să exploreze cele mai importante fapte și preconcepții despre pedofilie”. Mai precis, filmul urmărește să arate că „atracția sexuală” față de copii este o boală cu care aceste persoane se nasc și ar trebui ajutate, mai degrabă decât condamnate. 
 
„Ceea ce oamenii au nevoie să înțeleagă este că pedofilia este diferită de molestarea copiilor”, spunea regizorul filmului, Matthew Campea. De altfel, scopul său mărturisit este acela de a fi empatici cu acești oameni tulburați.

„Nicio altă parte a populației nu trece printr-o asemenea demonizare și vânătoare de vrăjitoare”, a spus el. Totuși, a admis el, unii dintre pedofili au abuzat copii, admite regizorul, dar nu trebuie să generalizăm.

Raționamentul este similar cu cel folosit în cazul legalizării homosexualității și ulterior, a căsătoriei homosexuale: oamenii nu-și aleg orientarea sexuală și deci nu trebuie condamnați pentru asta. Sau cu alte cuvinte, „dacă ești atras de copii, nu înseamnă că ești un om rău”.  Ca o informație de maximă relevanță, una dintre cele mai faimoase organizații britanice pentru promovarea și legalizarea pedofiliei,  Paedophile Action for Liberation, își are originile într-un grup care promova legalizarea homosexualității. Chiar și mai târziu, Conferința Națională pentru Egalitatea Homosexualilor a adoptat o hotărâre prin care condamna hărțuirea revistei editate de organizația pro-pedofilă.
 
Site-ul Vice.com, ediția Canada, s-a remarcat prin realizarea unui documentar despre organizațiile care se luptă cu pedofilia, demonizând această parte a societății civile pentru „intoleranța” față de pedofili.