ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul bebelușilor din Argeș obligă autoritățile să înăsprească verificările la frontieră. În acest moment, potrivit legislației europene, doar 10% din fructele și legumele care ajung în țară sunt controlate de inspectorii sanitar-veterinari.

Merele, roșiile și portocalele sunt primele pe lista alimentelor care conțin cele mai multe pesticide, potrivit unui raport al inspectorilor sanitar-veterinari.

„Există riscul, dacă nu controlezi, să ai situații cu depășiri de limită de pesticide. Noi controlăm în continuare și, având în vedere cazul recent unde s-au încriminat inclusiv portocale, putem declanșa un control mai susținut”, declară Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

„Controlăm importurile din toate țările, nu doar din Turcia, atât din zona euro, cât și cele terțe, avem la ora actuală peste 480 de probe recepționate. Deocamdată nu sunt depășiri de pesticide, se face un control general, nu se ia fiecare bucată, e imposibil, nu se face nicăieri în lume”, susține Andrei Butaru, președinte ANSVSA, potrivit digi24.ro.

În primele 10 luni ale anului trecut au fost importate aproape 160 de mii de tone de citrice. O treime dintre acestea sunt aduse din Turcia.