ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a preluat, în perioada 12 aprilie – 13 mai, 14 refugiați din Grecia și 6 din Italia, în baza schemei de relocare adoptată în septembrie 2015, care vizează împărțirea echitabilă a gestionării afluxului de migranți de pe continent, se arată într-un raport publicat de Comisia Europeană.

Astfel, România a preluat deocamdată 29 de refugiați din Grecia și 6 din Italia, asta deși a pus la dispoziție în total 385 de locuri pentru migranți ajunși în Grecia și 330 pentru migranți ajunși în Italia.

Potrivit acordului încheiat în septembrie la Bruxelles, Bucureștiul trebuie să preia 2.572 de refugiați din Grecia și 1608 din Italia.

În ansamblu, numai 355 de refugiați au fost relocați în total în Uniunea Europeană în ultima lună. Potrivit Comisiei Europene, alți 307 migranți vor fi transferați până la sfârșitul lunii mai din Grecia și 137 din Italia.

În raportul său periodic privind progresul relocărilor, executivul european atrage atenția că, de la lansarea programului și până la mijlocul lunii mai ar fi trebuit relocate 20.000 de persoane.

O parte dintre cele 28 de state membre UE, în special țări din estul blocului comunitar, s-au opus vehement presiunilor exercitate pentru acceptarea de refugiați.

Autoritățile elene au declarat că aproape 200 de refugiați au refuzat transferul când au aflat că vor fi trimiși în România și Bulgaria.