ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un documentar despre efectele nocive ale privitului în exces la televizor arată că dezvoltarea copilului poate fi afectată, iremediabil, din acest motiv, informează TVR.

"Se exagerează foarte mult cu statul la televizor. Din păcate, pe lângă unele efecte pe care le credem pe benefice, dar care nu sunt chiar așa de benefice, unele sunt foarte dăunătoare", spune psihologul Raluca Grozăvescu. 

"La clasa a VI-a i-a pus pe copii să deseneze un desen în care să arate ce fac copiii în pauză. Ce au desenat majoritatea? Copiii care se joacă pe telefon sau pe tabletă. Așa percepeau ei jocul în pauză", afirmă biofizianul Virgiliu Gheorghe.

Televizorul este primul care introduce copilul în dependența de ecran și îi dezvoltează, uneori, iremediabil, dezvoltarea copilului, arată realizatorii documentarului.