ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Discovery a difuzat duminică, 13 martie, documentarul "Dezastrul din Colectiv", despre tragedia din acest club din București, care a provocat moartea a 63 de persoane și rănirea gravă a altor câteva zeci.

 Documentarul "Dezastrul din Colectiv" are o durată de 44 de minute.

Documentarul prezintă în ordine cronologică faptele unanim recunoscute care s-au petrecut în acea noapte în București, așa cum au fost relatate de cei direct implicați - supraviețuitori, familiiale acestora, autorități și cadre medicale care au luat parte la operațiunile de salvare.

Documentarul este comisionat de către Discovery Networks, prin producătorul executiv Charlotte Reid, unei echipe românești conduse de Mihai Predescu, un producător cu peste 20 de ani de experiență în domeniul producției TV internaționale.

"Suntem extrem de recunoscători față de martorii implicați în această producție, pentru curajul și deschiderea lor de a-și face cunoscute poveștile, astfel încât publicul să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015. Mulțumită lor, am reușit să aprofundăm într-o manieră echilibrată evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectivă amplă asupra acestei tragedii", a declarat Charlotte Reid, producător executiv pentru Discovery Networks International.