ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi poliţişti de la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că au violat o fată în vârstă de 15 ani.

Fata se afla în sistemul de protecție al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărăși, din februarie 2013 şi a fugit de mai multe ori din centrul de plasament, potrivit autorităţilor.

Paul Dragu, șeful Centrului de Plasament "Sfântul Ștefan", de unde a fugit fata, spune că victima a fost găsită într-un parc din orașul Călărași şi dusă în Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” din municipiu. De-acolo a fugit din nou și a fost găsită de o patrulă de poliție într-un parc din Călăraşi şi, sub ameninţarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, a fost dusă pe un câmp şi violată.

Joi seară, tânăra a fost dusă din nou în centrul de plasament de la Perişoru, iar vineri dimineaţă se află la audieri, în faţa anchetatorilor.

Fata a fost părăsită de mamă și tatăl este la muncă în Spania. Cei doi polițiști au fost reținuți și conform unui comunicat al Ministerului de Interne, au fost trecuți în rezervă.

""Indiferent de decizia pe care instanţa de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliţia Română. Situaţia este intolerabilă şi total nedemnă pentru calitatea pe care aceştia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de poliţişti care lucrează în Poliţia Română”, a susţinut vicepremierul Gabriel Oprea.