ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi cetățeni brazilieni care au încercat să introducă în România două kilograme de droguri au fost depistați la Aeroportul Otopeni de către polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul P.P.F. Henri Coandă. 

Vinerea trecută, două femei - Patricia C. (40 ani) și Verice R. (41 de ani) - și Weslley L., un tânăr de 19 ani s-au prezentat la P.P.F. - Aeroport Henri Coandă, pentru a intra în România. Cei trei călătoreau din Brazilia, via Zürich.

Cu ocazia efectuarii formalităților de frontieră, în urma unei analize de risc, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor trei persoane și a bagajelor acestora.

Mai departe, existând suspiciuni că transportă substanțe interzise, brazilienii au fost supuși unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportul Internațional Henry Coandă.

Cu această ocazie s-a constatat că două dintre persoane, Verice R. și Weslley L. aveau zeci de capsule ingerate în stomac.

 
Cetățenii brazilieni au fost preluați de către polițiștii din cadrul B.C.C.O. Ilfov, în vederea continuării cercetărilor, fiind conduși la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru expertiza de specialitate a capsulelor ce conțineau o substanța de culoare albă. 

În urma analizei de laborator, substanța, în greutate aproximativă de 2.000 de grame, a reacționat pozitiv ca fiind cocaină.

În cauză, pe numele celor doi cetățeni brazilieni se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.
 
În baza probatoriului administrat, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Weslley L. și Verice R., acestia fiind prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.