ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Otto și Matthias Mundin, cuplul de homosexuali nemți condamnați recent în primă instanță pentru acte sexuale cu minori, cer înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu o măsură mai blândă.

Cei doi au primit pe data de 9 iunie condamnarea pe fond: Daniel Otto a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în timp ce Matthias Mundin a fost condamnat la 4 ani de închisoare, ambii pentru infracțiunea de folosire a prostituției în formă continuată, scrie EVZ.ro.

În 2015, cei doi au fost prinși după o amplă operațiune în care procurorii DIICOT au avut sprijinul autorităților din Elveția și Germania. Nemții Daniel Otto și Matthias Mundin, alături de elvețianul Reto Simon Wenk (n.r. – cu privire la care cauza s-a disjuns), obișnuiau să întrețină relații sexuale cu minori de la un centru de plasament, pe care îi ademeneu cu bani, droguri sau telefoane mobile în zona Gării de Nord și pe care îi și fotografiau în ipostaze indecente în apartamente închiriate.

Pedofilii vor acum să formeze o „familie”, după ce s-au logodit în arest preventiv. Ei au scăpat de pușcărie în luna februarie și locuiesc împreună.

Tot atunci, Otto și Mundin au cerut instanței să le stabilească un program pentru a putea să mai iasă totuși din casă. „Încuviințează inculpaților (...) să părăsească imobilul situat în București, str. Ileana Cosânzeana nr. 25 (...) pentru a se deplasa: 1.) la biserică (Parohia Evanghelică) pentru două ore, respectiv: duminica, începând cu ora 10:00, și joia, începând cu ora 15:00; 2.) la medic și la dentist, câte o dată pe săptămână, maxim trei ore (...) 3.) la Supermarketul Carrefour pentru două ore, sâmbăta, începând cu ora 17:00”, se arată în minuta Tribunalului București din data de 27 februarie.