ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sabolcs și Sandor Kocsis sunt polițiști în Mureș. Frați gemeni, ei seamănă ca două picături de apă, atât fizic, cât și profesional. Pentru că ambii împărtășesc dragostea pentru meseria de polițișt. „Când este în pericol viața unor oameni, nu suntem noi pe primul loc, ci ei!”, spun frații Kocsis, ambii agenți șefi adjuncți la Poliția Mureș.

Azi dimineață, cei doi frați se aflau în timpul lor liber, în zona unui centru comercial din Tîrgu Mureș, când au zărit un bărbat de 46 de ani, care voia să se arunce în gol de pe acoperișul unui imobil.

Erau în afara serviciului și nimeni nu le solicitase intervenția, însă polițiștii s-au oprit imediat din drum și au decis că trebuie să ajute la salvarea acelei vieți. Pentru a-i câștiga încrederea bărbatului, ei s-au urcat pe acoperișul casei, s-au așezat aproape de el, i-au vorbit, l-au încurajat și l-au convins că există numeroase motive pentru care viața merită trăită. 

Ȋn ajutorul celor doi agenți de poliție au venit și colegii lor, ajunși la fața locului în urma apelului 112 ce anunța prezența unei persoane pe acoperișul unui imobil, dar și pompieri, alpiniști și un echipaj SMURD. Bărbatul de 46 de ani a fost salvat.

Sabolcs și Kocsis Sandor au 39 de ani și sunt încadrați la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș din 2006.