ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi țigani din Buzău au dat cu adevărat lovitura după ce au fost observați în timp ce cântau într-un tramvai din Geneva.

Mica formație, pentru că între timp li s-a alăturat un alt conațional, a devenit cunoscută după ce un clip postat pe Youtube și filmat cu telefonul într-un tramvai, a adunat până joi 137.000 de vizualizări. Povestea lor a ajuns în presa din Elveția, acolo unde Tribune de Geneve a realizat un reportaj cu cântăreții.

Așa am aflat că cei trei dețin o autorizație din partea primăriei prin care au voie să cânte în locuri publice.

Vineri, mica formație va sustine un concert într-un eveniment organizat de Mesemrom, o asociație care apără romii din Geneva.

Cei trei provin din familii de muzicieni și spun că au învățat să cânte din "tată în fiu". "E meseria noastră, doar asta știm să facem. Ideal ar fi să fim angajați aici într-un restaurant să cântăm muzică țigănească sau orientală", a spus unul dintre cei trei.