ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră au depistat doi tineri irakieni care au sărit din tren, încercând să intre ilegal în România. Din cercetări a rezultat că tinerii erau ajutați de un conațional, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În timpul efectuării formalităților de frontieră asupra trenului Rapid 460, care circulă pe ruta Sofia-București, polițiștii de frontieră au observat miercuri, în jurul orei 17:30, două persoane care au sărit din tren, încercând astfel să evite controlul.

Intervenind cu operativitate, polițiștii i-au reținut pe cei doi. Aceștia, un bărbat și o femeie, au declarat că sunt cetățeni irakieni și că nu au documente de identitate asupra lor, iar polițiștii i-au condus la sediul punctului de frontieră, pentru cercetări.

Verificările au fost extinse, iar în vagonul din care au sărit cei doi au fost găsite bagajele acestora și a fost identificat un al treilea cetățean irakian, H.S.A., în vârstă de 35 ani, posesor al unui pașaport irakian și permis de rezidență bulgăresc, care urma să intre legal în România. 

Ȋn urma controlului amănunțit la care au fost supuși cei doi irakieni, polițiștii de frontieră au găsit asupra bărbatului în vârstă de 27 de ani un document emis de autoritățile bulgare pentru solicitanții de azil, iar asupra femeii în vârstă de 22 ani, un document de identitate irakian.

În cadrul cercetărilor, cei doi migranți au declarat că au plecat din Sofia, împreună cu H.S.A., cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Deoarece nu aveau documente de călătorie pentru a efectua formalitățile de frontieră, când au ajuns în apropierea punctului de trecere, tinerii s-au ascuns inițial în locul destinat roții de frânare manuală, iar apoi au sărit din tren, sperând să evite efectuarea controlului.

Pe timpul verificărilor, tânăra a solicitat asistenta medicală, spunând că a consumat droguri pe teritoriul Bulgariei, iar polițiștii au sunat la 112 și au solicitat o ambulanță, pentru ca femeia să fie transportată la spital și să primească îngrijiri de specialitate.

Poliția de Frontieră informează că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Protocolului româno-bulgar cei doi bărbați irakieni au fost predați autorităților de frontieră din țara vecină, în vederea continuării cercetărilor.