ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Codruța Drăgoescu - Semănaru, unul dintre cei mai buni fotoreporteri din presa românească, s-a stins din viață în dimineața zilei de miercuri, 7 martie, la Spitalul Colțea din Capitală, potrivit capital.ro.

Codruța Semănaru s-a luptat în ultimii ani cu o boală nemiloasă. Regretatul fotoreporter a trăit prin fotografie. De-a lungul carierei sale, a lucrat la Dreptatea, România Liberă, Adevărul, Mediafax și Agerpres.

Aceasta a surprins pe peliculă evenimente unice de la începutul anilor ‘90. Totodată, s-a aflat zilnic în zone fierbinți, precum Mineriada din 1990. La momentul respectiv, a fost bătută crunt de mineri. Aceasta a fost și martor al unor evenimente politice majore.

Dovada pasiunii sale sunt zecile de mii de fotografii preluate și acum de mass-media din toată țara, notează Realitatea.

Soțul său a murit prematur

Codruța Semănaru a primit o lovitură cruntă după moartea prematură a soțului său, Răzvan, și el un fost mare fotoreporter. Aceasta a preferat apoi să se retragă pe plaiurile natale ale mamei sale, în comuna Vârfuri, din județul Dâmbovița, pentru a-și crește fiica, pe Ana.

S-a luptat cu o boală cumplită în ultimii ani

Aceasta s-a luptat cu o boală cumplită în ultimii ani. Chiar și așa, își amintea mereu cu drag de deplasările prin țară, de oamenii întâlniți și de povestirile surprinse prin obiectivul său. Chiar și în fața provocărilor, Codruța Semănaru continua să păstreze un zâmbet optimist și plin de speranță.

Regretatul fotoreporter ar fi împlinit 60 de ani pe 27 octombrie. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!
 
 

Dureroasa veste a fost menționată și de fotograful Dinu Lazăr, pe pagina sa de Facebook:  

„A murit încă un spirit extraordinar al fotografiei românești de presă,  Codruța Drăgoescu.
Imaginile realizate de ea mai pot fi găsite pe la Agerpres, unde a lucrat mult timp.
Din păcate eu nu am mai vorbit cu ea de la înmormântarea lui Mircea Hudek, acum mulți ani.
Colegul Ilie Marian spunea despre ea: 
”Un suflet mare, de copil nevinovat si entuziast. O explozie de optimism si voie buna, indiferent de greutatile si suferintele sale intime. Primul ei job a fost la Agerpres, in laboratorul de procesare a negativelor ”
S-a născut la 27 octombrie 1964 și ne-a părăsit ieri.
De mult timp se mutase într-un sat, Vârfuri.
Cel de sus să aibă grijă de sufletul ei.” - a scris Dinu Lazăr. Câteva dintre fotografiile ei, mai jos: